XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Knjižna booka 2019.

Na rođendan poznatoga bajkopisca Hansa Christiana Andersena Hrvatska udruga školskih knjižničara  ove je godine po peti put obilježila Međunarodni dan dječje knjige slavljenjem knjige i čitanja u auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Manifestacija nazvana „Knjižna booka“ svojim je programom objedinila niz različitih sadržaja kojima su učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske prikazali svoju radost druženja s knjigom.

U okviru manifestacije održale su se i završnice literarnog natječaja “Kanižajada – Limačijada” kojim se odaje počast pjesniku Paji Kanižaju te natječaja”Stvarajmo e-kreativno” kojim se potiče izražavanje i kreativnost učenika u novim medijima.

Naši su učenici sudjelovali čitanjem svojih literarnih radova, izložbom originalnih pjesmarica, dramskom predstavom a natjecali su se i u kvizu općeg znanja i pop kulture.

Učenica Lucija Petkoviček 3.e nagrađena je Posebnom nagradom Povjerenstva u državnom natječaju „Stvarajmo e-kreativno“ za animirani film „Slijepci“.

Učenica Eva Rodinis 3.g nagrađena je 1. nagradom u kategoriji učenika srednjih škola u državnom natječaju „Kanižajada – Limačijada“ za pjesmu „Oblak“ iz zbirke „Kamilica“.

Po treći put su naši učenici pobijedili u kviz natjecanju. Ove godine su nas predstavljali Jakov Samardžija 4.b, Maja Drmač 3.e, Matko Šimić 3.a, Ivan Kapusta 3a i Eugen Preglej, 3.a.

Originalne pjesmarice „Poetry Booklet“ izlagali su učenici 2.M razreda: Zita Đorđević, Tia Koprivnjak, Mara Marković, Timo Maksan, Johanna Önnemaria Öövel, Ekatarina Kurygina, Alessandra Santicola i Lara Mojsović.

Impresivnu predstavu prema drami Mire Gavrana „Ljubavi Georgea Washingtona“ izvele su učenice 3. M razreda: Ilaria Skura i Martina Radovanić.

Sudjelovanju i uspjehu naših učenika na „Knjižnjoj booki“ pridonijele su profesorice Darija Kos, Mirjam Zaninović i Senka Škrnjug u suradnji sa stručnom suradnicom knjižničarkom Anicom Tkalčević.

Svim sudionicima zahvaljujemo a nagrađenim učenicima od srca čestitamo na osvojenim nagradama.

Fotografije:


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...