XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

O projektu

Projekt “The Magic of Water” dvogodišnji je međunarodni projekt (2018.- 2020.) u kojem naša škola sudjeluje sa školama partnerima: Devonport High School for Girls, Plymouth, Ujedinjeno Kraljevstvo, Justus-von-Liebig Gymnasium, Neußäs, Njemačka (koordinator projekta) i “Moise Nicoara”, Arad, Rumunjska.

Kroz različite aktivnosti učenici će istraživati, analizirati, obrađivati podatke, zaključivati i prezentirati te tako stjecati kompetencije važne za život. Četiri su temeljna područja na kojima ćemo intenzivno raditi u okviru projekta: Voda kao osnovni element u prirodi, Voda kao izvor energije, Voda kao put – trgovačke rute i Analiza vode.  Učenici će raditi samostalno, u bliskoj suradnji sa svojim vršnjacima, što će uvelike poboljšati njihove jezične i socijalne vještine.

Voditelj projekta u našoj je školi profesorica Aneta Copić, a članovi projektnog tima su profesori: Biljana Agotić Smital, Sanja Antoliš, Iva Čorak, Zrinka Mavračić, Ira Potočnik Čižić, Eva Špalj i Sanja Vučetić. Projekt se financira iz sredstava Europske unije preko programa Erasmus+.


XV. gimnazija
Loading...