XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

STEPS aktivnosti

ili što i kako radimo

5. PROSINAC 2022.

U ponedjeljak, 5. prosinca 2022. održana je 3. sjednica Vijeća roditelja XV. gimnazije na kojoj su učenici uključeni u Erasmus+ projekt STEPS, Ida Sabolić, Nika Sudić, Filip Čutura i Vito Martinović, prezentirali tijek provedbe projektnog zadatka i izazove s kojima se susrećemo.

U uvodnom dijelu učenici su naglasili osnovne ciljeve projekta, podjelu projekta u manje segmente i način provedbe i rješavanja pojedinih etapa. S obzirom da se projekt odnosi na izuzetno važnu temu razvrstavanja, odlaganja i odvoza otpada iz prostora škole, u ovoj fazi provedbe suočeni smo s aktivnostima koje izlaze iz okvira učeničkih kompetencija te je tražena podrška i suradnja Vijeća roditelja. Predsjednica Vijeća roditelja obećala je pomoć Vijeća oko uspostavljanja kontakta s tvrtkom Čistoća koja je zadužena za odvoz i zbrinjavanje otpada. U očekivanju dogovora sa zaposlenicima Čistoće oko odvoza otpada provest ćemo najavljene edukacije o razvrstavanju otpada namijenjene učenicima te postaviti u školske hodnike obilježene kante za odlaganje otpada uz popratni promidžbeni plakat s uputama.

16. STUDENI 2022.

Danas su članovi svake grupe prvo predstavili što su istražili do sada. Grupa 1 je napravila prezentaciju, prekopavali su po kantama za smeće da vide kakvog smeća imamo u školi te su na temelju toga izračunali postotak pojedinog otpada koji se odlaže u našoj školi. Podjelili smo se u nove grupe te je u svakoj grupi po jedan član iz svake prijašnje grupe kako bi mogli koristiti već stečeno znanje. Kasnije nam je profesorica dala zadatak da napravimo video o našoj temi.

2. STUDENI 2022.

Danas smo prvi put imali sastanak u kantini. Razvrstani smo u grupe, prema onome što smo prijavili na Paletu. Prva grupa je trebala istražiti koje su vrste smeća prisutne u školi, te količinu smeća za svaku vrstu. Druga grupa je trebala istražiti koji je otpad škola uklonila, što je škola radila i što bi škola trebala učiniti. Grupa 3 je trebala istražiti kako klasificirati smeće, a grupa četiri je trebala istražiti kako i što su drugi učinili sa smećem. Na kraju našeg sastanka iznijeli smo svoje ideje o tome što bismo trebali učiniti kako bismo postigli svoj cilj.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.


Loading...
XV. gimnazija