XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

O projektu

ERASMUS+ PROJEKT  „The Mystery of Science“

“The Mystery of Science” je međunarodni dvogodišnji projekt u trajanju od 1. listopada 2020. do 1. listopada 2022. koji se provodi u suradnji sa školama partnerima:

Powiatowy Zespół Szkół nr 1 w Wejherowie, Poljska

Narva Keeltelütseum, Estonija

Gymnazium, Trinec, prispevkova organizace, Češka
Kimpisen koulu, Finska

Voditelj projekta na međunarodnoj razini je škola iz Poljske, a koordinator projekta za XV. gimnaziju je Iva Čorak, prof. mentor. Voditelji aktivnosti su: dr. sc. Zrinka Mavračić, prof. savjetnik, Bernarda Mlinarić, prof. savjetnik, Marko Movre, prof. mentor.

Cilj aktivnosti je promicanje i razvoj učeničkih znanja i vještina stranog jezika (engleskog), matematike, fizike, kemije, biologije i/ ili geografije, a uz pomoć modernih tehnologija i IKT-a. Podizanje svijesti učenika o kulturalnim razlikama unutar zemalja Europske unije te stjecanje novih iskustava i znanja o drugim školama sudionicama i njihovim lokalnim zajednicama.

Namjena nam je poboljšati strategije učenja i poučavanja povezivanjem književnosti i prirodnih znanosti, zadržati vodeću poziciju u inovativnom poučavanju, pomoći učenicima nositi se s problemima i vlastitom motivacijom te indirektno promovirati bilingvalno podučavanje. Projektom će se poboljšati metode, ali i kompetencije učenika i nastavnika i svih sudionika obuhvaćenih diseminacijskim aktivnostima.

Predviđene mobilnosti za školsku godinu 2020.-2021. odgađaju se zbog promijenjenih uvjeta uzrokovanih globalnom pandemijom, a aktivnosti će se provoditi online. Oformit će se međunarodne skupine koje će se sastati online. Svaka nacionalna skupina odabrat će jedno djelo nacionalne književnosti (dostupno u prijevodu ostalim sudionicima projekta) koje će biti osnova za izradu različitih materijala, poput praktičnih online radionica, kvizova, didaktičkih igara, podcastova itd. na kojim će učenici raditi sa svojim nastavnicima. Te će aktivnosti služiti kao podloga za stvaranje tzv. Escape room-a koje će učenici zajednički kreirati unutar mobilnosti te prezentirati (za sada) putem video konferencije.

Program je financiran iz sredstava europskog programa Erasmus+.


XV. gimnazija
Loading...