XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

O projektu

15. listopada počelo je provođenje projekta “The Magic of Sound”, dvogodišnjeg međunarodnog projekta (2015.- 2017.) kojeg je naša škola potaknula i organizirala u ulozi koordinatora sa školama partnerima: Devonport High School for Girls, Plymouth, Ujedinjeno Kraljevstvo, Justus-von-Liebig Gymnasium, Neußäs, Njemačka i “Moise Nicoara”, Arad, Rumunjska.

Projektom želimo poboljšati strategije učenja i poučavanja u skladu s promjenama u društvu, tehnologiji i načinu života, zadržati vodeću poziciju u inovativnom poučavanju i postati Centri Izvrsnosti u svojim zemljama, ali istovremeno i pomoći učenicima nositi se s problemima i vlastitom motivacijom. Projektom ćemo unaprijediti ne samo metode učenja i poučavanja, nego i vještine i kompetencije kako naših nastavnika i učenika, tako i onih obuhvaćenih diseminacijskim aktivnostima, te onih do kojih će kasnije spontano doprijeti naši materijali. Ciljevi projekta su poticanje multidisciplinarnih i interdisciplinarnih pristupa, integriranje poučavanja osnovnih vještina (matematika, prirodoslovlje i pismenost), promicanje učenja na temelju problema, poticanje inovativnih pristupa poučavanju u tehnološkom okruženju s posebnim naglaskom na matematiku u tehnološkom okruženju; veća integracija digitalnog učenja u obrazovanje, promicanje pristupa Otvorenim obrazovnim sadržajima (OER) te učenja kroz njih, te poticanje poučavanja utemeljenog na IKT-u.

Voditelj projekta na međunarodnoj razini je profesorica Zrinka Mavračić, a članovi projektnog tima su profesori: Biljana Agotić Smital, Sanja Antoliš, Ozana Bijelonjić, Aneta Copić, Iva Čorak, Sandra Markota Sever, Bernarda Mlinarić, Loreana Selišek Butina, Eva Špalj i Sanja Vučetić. Učenici koji su se uključili u projekt jednom tjedno će sa svojim mentorima raditi na projektnim zadacima, prema mogućnostima sudjelovat će u kratkotrajno planiranim mobilnostima (putovanjima u škole partnere) i/ili kao domaćini ugostiti učenike iz škola partnera, te sudjelovati na edukacijama organiziranim oko glavne teme projekta. Sav projektni materijal proizašao iz rada na projektu biti će korišten za izradu edukativnih materijala i različitih prezentacija za konferencije i kongrese.

Projekt se financira iz sredstava Europske unije preko programa Erasmus+.

erasmus-logo


XV. gimnazija
Loading...