XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u igri go

U subotu 13. i nedjelju 14. svibnja 2017. godine u Zagrebu je u Osnovnoj školi Alojzija Stepinca, Vrbani III,  održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u igri go.

Ukupno su sudjelovala 32 igrača, od čega čak pet sudionika iz Slovenije, dvoje iz Italije, po jedan iz Češke i Srbije, te petero naših učenika Matko Šimić (1.a), Goran Ivanković (2.a), Gabrijel Jambrošić (2.b), Mirta Medak  (2.b) i Maja Milas  (2.b).

Odigrano je pet kola, prvi je slovenski majstor 5. dana Gregor Butala. drugo mjesto i pehar za najuspješnijeg hrvatskog predstavnika osvojio je Stjepan Meštrović, majstor 2. dana i aktualni prvak Hrvatske, dok je treći Zoran Mutabžija, majstor 5. dana.

Dodatno su tri medalje podijeljene i mladim igračima mlađima od 20 godina, i to Matku Šimiću, Maji Milas, a posebno se istaknuo Gabrijel Jambrošić koji je jedini na turniru zabilježio svih pet pobjeda!

Svi su oni počeli učiti igrati go prije 6 mjeseci tijekom slobodne aktivnosti koja se odvija u našoj školi svakog ponedjeljka, a u sklopu projekta „Go – igra koja nas uči razmišljati“. Dođite i vi!

 


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...