XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

RoboCup 2016

Sjajan uspjeh hrvatskih ekipa na ovogodišnjem RoboCup natjecanju koje se održavalo u Leipzigu od 30. lipnja do 04. srpnja. Na ovogodišnjem natjecanju hrvatska reprezentacija ostvarila je povijesni uspjeh osvajanjem medalja u čak deset kategorija!

Dio tog uspješnog tima bili su i učenici XV. gimnazije koji su pokazali zavidno znanje u programiranju i izradi konstrukcije.

Roko Parać osvojio je 3. mjesto za ekipu CRO School book u kategoriji Soccer Light Secondary. U toj kategoriji boduju se utakmice, prezentacija, konstrukcija, plakat i timski rad.

Matej Novosad, koji je ove godine po prvi put nastupio u kategoriji Rescue Maze, osvojio je 2. mjesto u ukupnom svjetskom poretku za ekipu Croatian Robotic Assosiation. Njihov je robot trebao otkriti žrtve, ispustiti im paket pomoći te signalizirati spasiocima lokaciju. Cilj je povećati svijest o izazovima koji se stavljaju pred robote i javljaju u aplikacijama za urbano traganje i spašavanje pomoću robota. Konačni cilj je uporaba robota u akcijama spašavanje života i imovine ljudi u katastrofama.

Čestitamo Roku i Mateju, njihovim kolegama i mentorima na ovom povijesnom rezultatu za hrvatsku robotiku!

Detaljnije pročitajte na RoboCup stranicama i stranicama Hrvatskog robotičkog saveza.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...