XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

O projektu

Projekt Miočanski anđeli i licitari je planiran Školskim kurikulumom XV. gimnazije u školskoj godini 2023./2024. Ciljevi projekta Miočanski anđeli i licitari su poticanje i razvijanje želje kod učenika za sudjelovanjem u aktivnostima koje promiču dobrobit školske i šire zajednice, a temeljene su na našem kulturnom nasljeđu, edukacija učenika o važnosti i korisnosti ekološkog djelovanja, održivosti i kulturnom nasljeđu te razvijanje empatije prema potrebitima uz sudjelovanje u humanitarnim akcijama i/ili donacijama. Sudjelovanjem u planiranim aktivnostima projekta namjena je stvaranje pozitivnog ozračja u kojem će učenici, kreativno se izražavajući, stvarati nove vrijednosti učeći tehnike filcanja, a pomoću tih tehnika izrađivati različiti nakit s tradicijskim motivima, figurice i uporabne predmete od vune.

Projekt Miočanski anđeli započeo je u školskoj godini 2021./2022. godine. U našim počecima učenja tehnika filcanja, u blagdansko vrijeme ukrasili smo školski bor anđelima od filcane vune koje su izradile učenice i nastavnice uključene u projekt. Na sljedećoj poveznici možete pogledati galeriju slika –  https://www.mioc.hr/wp/?p=20173

U narednoj školskoj godini 2022./2023. nastavljene su radionice filcanja vune. Tijekom listopada i studenoga 2022. godine učenici i nastavnice učile su nove tehnike mokrog i suhog filcanja vune stvarajući nove ukrase. Ulaganjem puna truda, volje i slobodnog vremena, ponosni smo bili na rezultate našeg rada – posebna licitarska srca od filcane vune ukrašena ogledalcima i vunom u boji i originalni adventski vjenčić. Više o aktivnostima i galeriju sliku pogledati na poveznici – https://www.mioc.hr/wp/?p=23390

S obzirom na uspješne aktivnosti odrađene prethodnih školskih godina, projekt je planiran Školskim kurikulumom XV. gimnazije i u školskoj godini 2023./2024. Tijekom prvog polugodišta školske godine 2023./2024. plan je izrađivati različite predmete od vune do humanitarnog školskog Božićnog sajma. U drugom polugodištu plan je organizacija prodajno-humanitarno-edukativne izložbe, radionica za druge zainteresirane kao i suradnja s vanjskim institucijama.

U ovoj školskoj godini uključilo se 15 učenika i učenica koji redovito sudjeluju radionicama koje se održavaju svaki drugi ponedjeljak, a na njima učenici i nastavnice individualno izrađuju različite predmete od vune. Aktivnosti projekta podjeli smo u dva ciklusa, kroz prvo i drugo obrazovno razdoblje. 

Voditeljice projekta: Vesna Ovčina, prof. izvrsni savjetnik, Zrinka Mavračić, prof. savjetnik, Zrinka Pandžić prof. psih., Mirjana Zadro, prof. savjetnik u mirovini, vanjski suradnik.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...