XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

ČITAJTE, BILO LJUBAVNO ILI NE

+4

Ako volite čitali ljubavne romane ili psihološke trilere kojima je zajednička poveznica emocionalna veza, posegnite za nekom od ovih knjiga iz našeg bogatog knjižnog fonda.

Lina WOLFF: Ljubavnici poligloti

švedska književnica koja je živjela u Italiji i Španjolskoj donosi priču o tri živopisna lika povezana tajanstvenim rukopisom – mladoj Ellinor koja preko stranice za samce želi pronači srodnu dušu, neobičnom književnom kritičaru koji sanja o ljubavnici poliglotkinji i ostarjeloj markizi čija je obitelj na rubu propasti. Roman o ljubavnicima i genijalcima, apsurdistička komedija o ljubavi i očaju.

Nina GEORGE: Svjetla juga

njemačka književnica donosi još jedan poetski roman o ljubavi i moći književnosti, nakon Male pariške knjižare, ovaj put kroz navodno djelo anonimnog pisca koje književni ljekarnik monsieur Perdu propisuje kao lijek. A tu su i vlasnik putujuće knjižare Francis i njegova neobična pomoćnica Marie-Jeanne koja doslovno vidi koja su srca predodređena za ljubav.

Sally ROONEY: Divni svijete, gdje si

popularna irska književnica čiji su romani ekranizirani u serije ovdje donosi priču o dva mlada ljubavna para koji naoko vode običan život, međusobno se zbližavajući i udaljavajući, ljubeći, sumnjajući no ponajviše su zabrinuti za svijet, na rubu ekološke katastrofe, u kojemu žive. Ovo je istodobno ljubavni i filozofski roman, ekološka i sociološka rasprava.

Jojoj MOYO: Nakon tebe

drugi nastavak ljubavne trilogije Tu sam pred tobom o tome kako nastaviti nakon gubitka voljene osobe. Louisa više nije ista ona obična djevojka koja živi sasvim običan život. Ne može preboljeti gubitak Willa s kojim je provela nevjerojatnih šest mjeseci, a kad se pojavi osoba iz njegove prošlosti svi će njezini planovi pasti u vodu i budućnost će donijeti novi preokret.

Luis LEANTE: Vidiš koliko te volim

roman španjolskog pisca neobična je priča o ljubavi mlade Montse, kćeri bogataša, i Santiaga, siromašnog mehaničara. Kad se njezina obitelj usprotivi njihovoj vezi on odlazi u legionare i ondje navodno stradava. No, dvadeset pet godina poslije ona se budi u bolnici u Zapadnoj Sahari i doznaje da je Santiago možda ipak još živ te kreće u potragu za izgubljenom ljubavi…

+4

Comments are closed.

Loading...
XV. gimnazija