XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

ČITAJTE, BILO LJUBAVNO ILI NE

Ako volite čitali ljubavne romane ili psihološke trilere kojima je zajednička poveznica emocionalna veza, posegnite za nekom od ovih knjiga iz našeg bogatog knjižnog fonda.

Lina WOLFF: Ljubavnici poligloti

švedska književnica koja je živjela u Italiji i Španjolskoj donosi priču o tri živopisna lika povezana tajanstvenim rukopisom – mladoj Ellinor koja preko stranice za samce želi pronači srodnu dušu, neobičnom književnom kritičaru koji sanja o ljubavnici poliglotkinji i ostarjeloj markizi čija je obitelj na rubu propasti. Roman o ljubavnicima i genijalcima, apsurdistička komedija o ljubavi i očaju.

Nina GEORGE: Svjetla juga

njemačka književnica donosi još jedan poetski roman o ljubavi i moći književnosti, nakon Male pariške knjižare, ovaj put kroz navodno djelo anonimnog pisca koje književni ljekarnik monsieur Perdu propisuje kao lijek. A tu su i vlasnik putujuće knjižare Francis i njegova neobična pomoćnica Marie-Jeanne koja doslovno vidi koja su srca predodređena za ljubav.

Sally ROONEY: Divni svijete, gdje si

popularna irska književnica čiji su romani ekranizirani u serije ovdje donosi priču o dva mlada ljubavna para koji naoko vode običan život, međusobno se zbližavajući i udaljavajući, ljubeći, sumnjajući no ponajviše su zabrinuti za svijet, na rubu ekološke katastrofe, u kojemu žive. Ovo je istodobno ljubavni i filozofski roman, ekološka i sociološka rasprava.

Jojoj MOYO: Nakon tebe

drugi nastavak ljubavne trilogije Tu sam pred tobom o tome kako nastaviti nakon gubitka voljene osobe. Louisa više nije ista ona obična djevojka koja živi sasvim običan život. Ne može preboljeti gubitak Willa s kojim je provela nevjerojatnih šest mjeseci, a kad se pojavi osoba iz njegove prošlosti svi će njezini planovi pasti u vodu i budućnost će donijeti novi preokret.

Luis LEANTE: Vidiš koliko te volim

roman španjolskog pisca neobična je priča o ljubavi mlade Montse, kćeri bogataša, i Santiaga, siromašnog mehaničara. Kad se njezina obitelj usprotivi njihovoj vezi on odlazi u legionare i ondje navodno stradava. No, dvadeset pet godina poslije ona se budi u bolnici u Zapadnoj Sahari i doznaje da je Santiago možda ipak još živ te kreće u potragu za izgubljenom ljubavi…


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...