XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Je li MIOC „green“?

Koji su korijeni glavnih ekoloških problema MIOC-a?

Radni sastanak učenika i profesora uključenih u erasmusov projekt STEPS, održan 3.listopada 2022. započeo je razmjenom dojmova te prikazima prezentacije i video projekcije učenika koji su se vratili s nedavnog radnog putovanja u Rumunjsku.

Na sastanku se razgovaralo o nekim vidljivim problemima, idejama i mogućim projektima koji bi pridonijeli da u našoj školi stvorimo sigurniju, ugodniju, zdraviju i zabavniju atmosferu.

Pitali smo se kako se MIOC odnosi prema recikliranju, uštedi energije, potrošnji papira i plastike. Neki od problema koje smo osvijestili su nerazvrstavanje smeća, ostavljanje upaljenih svjetala i pametnih ploča, trošenje papira na tiskanje nastavnih listića, pušenje, prevelika potrošnja papira u WC-ima itd.

Uvidjeli smo i neke pozitivne pojave, primjerice sve češće korištenje digitalnih oblika materijala, održavanje biljaka oko škole, korištenje prirodnog svijetla, razne dodatne aktivnosti koje uključuju održavanje okoliša čistim i sl.

Nadamo se riješiti neki od ovih problema kroz sljedeće dvije godine suradnje i međusobnog rada i druženja.

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...