XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

STEPS u Rumunjskoj

U okviru projekta STEPS financiranog preko Erasmus akreditacije profesori i učenici XV. gimnazije sudjelovali su u tjednu od 24. 9. do 1. 10. 2022. godine na projektnim aktivnostima u Rumunjskoj. Domaćin i organizator bila je škola Colegiul National Moise Nicoara iz Arada. U aktivnostima su uz naše i učenike iz Arada sudjelovali i učenici iz gimnazije Justus-von-Liebig-Gymnasium iz Neusäß u Njemačkoj.  

Tjedan smo započeli posjetom nacionalnom parku Lunca Muresului u kojemu su učenici u međusobnom druženju proveli zanimljive istraživačke aktivnosti u prirodi.

Nastavili smo putujući po Rumunjskoj posjetom gradu Sibiu gdje smo nakon razgleda grada obišli muzej seoske arhitekture u Rumunjskoj.

Idući smo dan putovali impresivnom cestom Transfagarašan koja se smatra jednom od najljepših cesta na svijetu, a koja povezuje sjeverni i južni dio Rumunjske. 

Na vrhu planinskog prijevoja uživali smo u šetnji obalom jezera Balea na nadmorskoj visini od 2000 metara. Putovanje smo završili idući dan vožnjom brodom po Dunavu. Na putu su u večernjim satima učenici iz Njemačke održali radionice i predavanja na temu recikliranja i održivog razvoja.

U Aradu smo s domaćinima u školi prisustvovali nastavi i poslušali nekoliko izlaganja tima iz Njemačke. Obišli smo znamenitosti grada Arada.

Posljednji je dan protekao u posjeti Sveučilištu Vasil Goldis u Aradu. Učenici su sudjelovali na tri radionice – iz kemije, biologije i genetike.

Vratili smo se u Zagreb bogatiji za nova prijateljstva, iskustva i ideje koje ćemo nastojati implementirati u naše projektne aktivnosti.   

 Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...