XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Majine preporuke za čitanje

Nakon što je ljetos pročitala više knjiga i tako se odmarala od školskih obveza, Maja Škevin i dalje pronalazi motivaciju za čitanje. Za vas je ukratko napisala nekoliko rečenica o knjigama koje je pročitala. Neke od navedenih naslova ste možda već čitali, no ako niste – čitajte !, jer čitanje je zabavno.

John Green – Greška u našim zvijezdama:

Greška u našim zvijezdama ne govori samo o djevojci oboljeloj od raka. Ovo je i predivna ljubavna priča koja, kao i svaka druga velika ljubavna priča, završava smrću. Ovaj roman mi se jako svidio zbog svog odličnog smisla za humor. Pročitala sam ga u jednom dahu i definitivno ga preporučam, ali upozorenje: sigurno ćete plakati.

R. L. Stine – Broken Hearts:

Ovo je napeta priča o obitelji za koju tragedije nikako da prestanu; od nesreće na jahanju konja pa do prijetećih pisama za Valentinovo. Ovaj roman nisam mogla ispustiti iz ruku do samoga kraja jer je svaka stranica ispunjena novim zapletima i otkrićima, a kraj nisam mogla ni pretpostaviti.

Peter May – Cesta lijesova:

Ovaj triler govori o čovjeku izbačenom na obalu bez ikakvog sjećanja o prijašnjim događajima i samome sebi. U isto vrijeme mlada Karen pokušava se nositi s tugom koju osjeća otkako joj se otac ubio, a na otoku nedaleko od svega toga, odvija se istraga ubojstva. Ovaj roman mi se svidio jer pripovijeda tri različite priče koje se, kako se roman bliži kraju, sve više isprepliću. Najviše mi se svidjelo kada se na samome kraju sve razotkrije i napokon se svi nerazjašnjeni događaji povezuju i imaju smisla.

E. Lockhart – The Disreputable History of Frankie Landau-Banks:

Ova knjiga govori o Frankie i njenom otkrivanju misterija tajnog društva koje u privatnoj školi Alabaster postoji koliko i sama škola. Isprva sam ovu knjigu uzela samo zbog pisca, čije knjige sam već čitala i svidjele su mi se, te nisam ni znala temu ovog romana, ali na kraju me ugodno iznenadio. Roman je jako zanimljiv i zabavan i definitivno bih ga preporučila kao odlično štivo za plažu.

Patricia Highsmith – Strangers on a Train:

Tema ovog romana je slučajan susret dva muškarca u vlaku i plan za savršeno ubojstvo koji je razradio jedan od dvojice. Ovaj roman me zaintrigirao od trenutka kada sam pročitala sažetak na koricama knjige. Jako mi se svidjelo što kroz priču pratimo svako razmišljanje i osjećaj glavnih likova te spisateljičina posvećenost i najsitnijim detaljima. 

Branka Primorac – Divlje godine:

Ovaj roman vodi nas kroz rješavanje slučaja ubojstva za koji su glavni osumnjičenici dvije maloljetne djevojke. Ovaj roman mi se jako svidio zbog ispreplitanja priče osumnjičene djevojke i istražitelja koji radi na njenom slučaju. Zanimljivo mi je i to što je spisateljicu inspirirao stvaran događaj. 

Maja Škevin, 3d


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...