XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Priča o Japanu Sandre Markota Sever

Japan je svima poznat kao jedna od najneobičnijih zemalja svijeta, a takvom smo je imali prilike jučer i doživjeti kad nam je o svom osobnom iskustvu i silini dojmova s putovanja Japanom govorila profesorica XV. gimnazije, Sandra Markota Sever.

Projekcijom fotografija iz vlastite zbirke i fluentnim pripovijedanjem dočarala nam je spoj tradicije i futurizma, u nama izazvala strahopoštovanje i divljenje. Na tren smo postali putnici Shinkasenom, stranci kojima je u trenu vraćen izgubljen ruksak u jednoj od najsigurnijih zemalja svijeta. Prošetali smo Tokyom i Kyotom, gradovima punim čelika, betona, stakla i blještavog svjetla, bacili pogled na svetu planinu Fuji, Zlatni paviljon, vrtove, jezera, bambusove šume. Dirnula nas je pričom o posjetu Memorijalnom muzeju sjećanja u  Hiroshimi i fascinirala pričom o posjetu Muzeju za digitalnu umjetnost. Pripovijedanje je nadopunjavala svojim sjećanjima i njena suputnica, profesorica Darija Kos a o istraživanju japanske gastronomije govorila je učenica Daša Paunović.

Susretu je glazbeno pridonio nastup Nere Krnetić i Petra Leščića.

Susret zainteresiranih učenika i profesora Gornjogradske i XV. gimnazije, nastavak je organiziranja zajedničkih tematskih aktivnosti njihovih knjižničarki.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...