XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Znanstveni piknik 24.-25.09.2021.

Nakon virtualnog piknika prošle godine, opet sudjelujemo u živo, na lokaciji dvorca Oršić, Gornja Stubica.

Ulaz na manifestaciju i u Muzej seljačkih buna u dvorcu Oršić je slobodan.
Događaj se održava na otvorenom i očekuje se odgovorno ponašanje svakog pojedinca prema sebi i drugima.

U subotu 25.9.2021. osiguran je besplatni prijevoz za građanstvo na relaciji Zagreb – Gornja Stubica – Zagreb s polascima iz Zagreba ispred gradskog poglavarstva na Trgu Stjepana Radića 1 u 9.00, 11.00 i 13.00 sati, te povratcima u 14.00, 16.00 i 18.00 sati.

Pogledajte program iz kojeg izdvajamo:

PETAK 24.09.
Institut za fiziku i XV. gimnazija, Zagreb
Prezentacija programa ” Zvijezda je rođena”- rad s darovitim učenicima kroz aktivnosti:
 · LASERI U PRIMJENI 
Učenici će predstaviti princip rada lasera, različite tipove lasera i njihovu primjenu u današnjem svijetu. Prikazati će i demonstrirati nekoliko vrsta lasera. Upoznati će posjetitelje s mogućim opasnostima od laserske svjetlosti. Pomoću alata laserske gravirke prikazati će mogućnosti lasera u primjeni, te će za posjetitelje raditi individualizirano graviranje na promotivnom materijalu
 · NANOČESTICE U PRIMJENI
Učenici će upoznati posjetitelje s pojmom nanočestica, procesom njihovog dobivanja i primjenom u znanosti i industriji. Prikazati će različite koloidne otopine nanočestica i njihovu primjenu. Posebno će prikazati primjenu u agronomiji i dobivanju boljih sorti biljaka i sjemena.
 · NITROLED
Učenici će spravljati sladoled pomoću tekućeg dušika, te će posjetiteljima objašnjavati proces dobivanja sladoleda na vrlo niskim temperaturama. Fizika sladoleda je složena i multidisciplinarna.  Posjetiteljima će se dijeliti spravljeni sladoled.

Pronađite sudionike (edukatore) kod kojih želite doći!

Vidimo se na Znanstvenom pikniku!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...