XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Australian Virtual Challenge 2020

Dva tima naših maturanata  sudjelovala su na virtualnom natjecanju Australian Virtual Challenge u organizaciji australske ambasade,  koje se odvijalo od 26.11.2020. do 10.12.2020. Tijekom natjecanja učenici su putem e-pošte primili 5 izazova u obliku pitanja na koje se odgovor mogao pronaći isključivo temeljitim istraživanjem australske kulture i civilizacije. Uvijek u roku, i uvijek točni, naši su učenici dospjeli do finala i takozvane tie-break runde u kojoj se našlo 12 timova od sveukupno 119 prijavljenih na početku natjecanja.

Nakon uspješno obavljenog i posljednjeg zadatka koji je uključivao originalni pismeni osvrt na stečeno iskustvo, tim MIOC 2 osvojio je 2. mjesto za svoj ‘Emu War Diaries of a Time Traveller’, a tim MIOC1 je za svoj izuzetno maštovito napisan esej primio pohvalu  za kreativnosti i poznavanje jezika od strane voditeljice natjecanja gđe. Dijane Grahovac.

Svi članovi žirija ostali su pomalo zatečeni i pozitivno iznenađeni odazivom učenika, a mi smo posebno ponosni što su se oba naša tima borila za prvo mjesto i ostvarila ovako odličan rezultat. Možda nam je izmakla glavna nagrada, i možda ove godine nismo postali posvojitelji malenog valabija u zagrebačkom zoološkom vrtu, ali sigurni smo da će biti još prilika.

Najodanija navijačica i voditeljica timova, Iva Matovinović Klarić, prof.


MIOC1: 

4.D – Sara Budimir, Patricija Čeović, Pia Domenika Dujić, Mia Inđić, Vita Karačić, Patrik Palić, Dominik Prce, Iva Šarac i Franka Logarić – TEAM LEADER

4.F – Nika Vicković

MIOC2: 

4.A – Filip Peruško – TEAM LEADER, Marko Šelendić

4.B – Eloise Habek, Lucija Baljint, Jana Klarić

4.E – Sonja Devčić


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...