XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

XV. gimnazija je pobjednik akcije “Glazbom reci stop maltretiranju”!

Pobjednici natjecanja školskih bandova u sklopu akcije “Glazbom reci stop maltretiranju” su učenici naše škole:

Ela Katina Krizmanić (3.C), Eva Pilić (4.E), Ante Kuštra (3.F) i Leon Baždar (4.G).

U ovogodišnju akciju priključilo se dvadesetak škola, a finale su izborile  OŠ Stenjevec s izvedbom pjesme Jamesa Arthura “Impossible”, Srednja škola Čakovec s obradom hita Alicie Keys “If I Aint’ Got You”, te XV. gimnazija s medleyem posvećenim velikanima glazbene scene koji su preminuli 2016. godine – L. Cohen, D. Bowie, Prince i G. Michael.

Sve prijavljene škole su odličnim primjerom pokazale kako se glazbom boriti protiv vršnjačkog nasilja, dok je stručni žiri sastavljen od 5 članova: Massimo Savić, Mile Kekin (Hladno Pivo), Husein Hasanefendić (Parni Valjak), Luka Bulić (Antena Zagreb) i Vlatka Kamenić Jagodić (HEP) odabrao našu obradu kao najbolju u finalnoj borbi, koja se održala 17. studenog u Vintage Industrial Baru.

Dok su čekali rezultate natjecanja, finalisti su dobili priliku nastupiti sa Akijem Rahimovskim s kojim su izveli “Lutku za bal” Parnog Valjka. Svima je to bio veliki užitak a za neke i ostvarenje sna. 🙂

Za ovaj uspjeh Antena Zagreb, pod pokroviteljstvom HEP-a, nagradila je našu školu vrijednim kompletom instrumenata i opreme za školski band, na čemu im zahvaljujemo!

Hvala svim učenicima, našoj ravnateljici, svim našim profesorima, roditeljima, prijateljima i svima ostalima koji su podržali sudjelovanje XV. gimnazije i vjerovali u naš uspjeh.

Posebno se zahvaljujem Eli Katini, Evi, Anti i Leonu koji su svojim predanim radom i povjerenjem u svaku moju uputu, a uz pomoć talenta i ljubavi prema glazbi, ostvarili ovaj odličan rezultat! Svi smo beskrajno ponosni na vas!

Ozana Bijelonjić. mag.mus.




Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...