XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Zaklada MIOC Alumni organizirala prvi humanitarni pub kviz pod sastavljačkom palicom lovca Mladena Vukorepe

Krajem veljače, u IQ baru, poznatom zagrebačkom pub kviz mjestu, održao se prvi humanitarni MIOC Alumni pub kviz u organizaciji Zaklade MIOC Alumni. Više od 150 sudionika gotovo tri sata uživalo je u izazovnim pitanjima sastavljačkog tima, među kojim se našao i jedan poznati MIOC alumni, lovac Mladen Vukorepa.

Osim prikupljanja donacija za stipendiranje učenika, Zaklada dio svojih aktivnosti posvećuje okupljanju i druženju nekadašnjih učenika XV. gimnazije koji su uvijek spremni odmjeriti znanje, dobro se zabaviti, ali i pomoći. Sudjelovanjem i donacijama, MIOC Alumni i njihovi gosti prikupili su više od 1.100 EUR za stipendije učenika XV. gimnazije s ciljem podizanja učeničkog standarda. „Zaklada je incijalno pokrenuta da pomogne i omogući darovitoj djeci korištenja prilika koje XV. gimnazija pruža bez obzira na mjesto stanovanja i socio-ekonomski status. Od osnivanja Zaklade mnogi učenici izvan Zagreba dobili su priliku upisati MIOC i tu su priliku koristili na najbolji mogući način. Stipendija Zaklade MIOC Alumni želi omogućiti svakom učeniku kojem je to potrebno, financijsku podršku za pohađanje ove škole, što je naš zalog za budućnost i doprinos stvaranju novih mladih stručnjaka u Hrvatskoj“ rekao nam je predsjednik Upravnog odbora Zaklade i ravnatelj XV. gimnazije, Nikola Dmitrović.

Zaklada MIOC Alumni osnovana je 2020. godine kao rezultat inicijative pet nekadašnjih učenika XV. gimnazije koji su školi predložili suradnju s idejom da novim generacijama učenika MIOC-a (posebno onim iz manjih sredina ili skromnijih financijskih mogućnosti) pomognu u srednjoškolskom obrazovanju pružanjem novčane potpore, organiziranjem predavanja i radionica u suradnji s fakultetima i znanstvenim institutima te brojnim drugim aktivnostima. U nešto više od tri godine rada, Zaklada MIOC Alumni dodijelila je stipendije i potpore darovitim učenicima ukupne vrijednosti od čak 20.000 EUR. Misija Zaklade stvaranje je boljih mogućnosti obrazovanja i karijere za izvrsne i darovite učenike XV. gimnazije te jačanje povezanosti i komunikacije između nekadašnjih i sadašnjih učenika.

Zaklada MIOC Alumni poziva sve nekadašnje učenike XV. gimnazije da se informiraju o radu Zaklade na www.mioc.hr/alumni te svojim doprinosom nagrade izvrsnost učenica i učenika.

Više detalja o samom kvizu možete pronaći na Facebook i Instagram profilu Zaklade.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...