XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Rezultati debatnih natjecanja (Newb i WS open)

U svijetu debate jesensko polugodište tradicionalno je obilježeno održavanjem turnira za početnike (Newb open), ali i za one koji se srednjoškolskim formatom debatiranja bave duže vrijeme (WS open).

XV. gimnazija ugostila je 22. i 23. listopada WS open. Ukupno je sudjelovalo 22 ekipe iz Zagreba i Splita, a prvo mjesto zauzela je ekipa Titoš 1, pobijedivši pritom ekipu MIOC airbnb (Ivan Džepina, Marta Vukić, Petra Olenković). Na individualnome planu možemo istaknuti kako je Ivan Džepina osvojio prvo mjesto, dok je Marta Vukić bila treća. Čak šest ekipa MIOC-a je sudjelovalo na turniru.

Turnir za početnike (Newb open) održan je u X. gimnaziji u Zagrebu, 12. i 13. studenog. Sveukupno 57 ekipa iz Zagreba, Velike Gorice, Bjelovara, Siska i Splita, među kojima je bilo i 6 ekipa iz XV. gimnazije, sudjelovalo je na turniru. Ekipe Debatnog kluba MIOC istaknule su se plasmanima: u ukupnome poretku svih šest ekipa bilo je među prvih dvanaest, dok je u individualnome poretku šestero miočana bilo u prvih deset natjecatelja.
U finalnoj debati ekipa MIOC 4 (Lana Srića, Bruna Prostan, Leda Silov) pobijedila je ekipu MIOC 3 (Lucija Ančić, Mila Krešić, Jana Krajnović). Treće mjesto također je pripalo jednoj od naših ekipa (MIOC 5 u sastavu: Ana Karla Vodanović, Viktorija Lozančić, Leon Žurči). Jakov Lušo (MIOC 6) istaknuo se individualnim plasmanom, zauzevši treće mjesto.

Čestitamo svim sudionicima te našim voditeljima ekipa Rini, Patriciji i Loren

Danijel Mrvelj


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...