XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

6. europska juniorska informatička olimpijada – EJOI 2022

Nakon velikog uspjeha naši srednjoškolskih programera ovog ljeta na IOI i CEOI olimpijadi iz informatike, izvrsne vijesti dolaze sa 6. europske juniorske informatičke olimpijade – EJOI 2022 koja se od 19. do 25. rujna održala u Kijevu, Ukrajina uz online sudjelovanje svih zemalja, a gdje su hrvatski osnovnoškolci, sada već učenici prvog razreda naše školi, osvojili jednu zlatnu i dvije brončane medalje.

Fabijan Cikač osvojio je zlatnu, a Karlo Brčić i Lovro Tunjić brončane medalje. Dino Hadžić iz OŠ Ljubljanica dobio je pohvalu za svoj nastup.

Nastup naših mladih informatičara na 6. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara, dok je XV. gimnazija pružila domaćinstvo nastupu naših natjecatelja. Odgovorni voditelj reprezentacije bio je Nikola Dmitrović, prof., stručni voditelj Patrick Pavić, a u organizaciji ovog nastupa još su sudjelovali Matej Ferenčević, Vito Anić i Fran Babić. Odgovorni organizator ovog nastupa, a ujedno i član Upravnog odbora Europske juniorske informatičke olimpijade, bio je Krešimir Malnar.

Više detalja možete pročitati na stranicama Hrvatskog saveza informatičara te službenoj stranici natjecanja.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...