XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

34. međunarodna informatička olimpijada – (IOI 2022)

Povijest je ispisana! Nakon sjajnih rezultata na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, održanoj u Varaždinu od 24. do 30. srpnja, naši mladi informatičari obradovali su nas novim izvanrednim rezultatima, te su na ovogodišnjoj 34. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja se ove godine održala hibridno, od 7. do 15. kolovoza u mjestu Yogyakarta, Indonezija, osvojili tri odličja i jednu pohvalu.

U konkurenciji 349 natjecatelja iz 88 zemalja svijeta naši mladi hrvatski informatičari osvojili su DVIJE ZLATNE i JEDNU BRONČANU medalju čime je Hrvatska, kao i protekle dvije godine, zauzela fenomenalno 10. MJESTO u ukupnom poretku, a naš PATRICK PAVIĆ koji je na ovoj međunarodnoj olimpijadi nastupio četiri puta i osvojio tri zlatne i jednu srebrnu medalju postao je najbolji hrvatski natjecatelj u povijesti zauzevši fenomenalno 8. mjesto na IOI Hall of Fame statistici. Čestitamo učenicima i svim njihovim mentorima na ovom vrhunskom rezultatu!

Na ovom natjecanju, postignuti su sljedeći rezultati:

MedaljaIme i prezimeRazred/Škola
ZLATODORIJAN LENDVAJ4. razred, XV. gimnazija Zagreb
ZLATOPATRICK PAVIĆ4. razred, XV. gimnazija Zagreb
BRONCAMATEJ VOJVODIĆ4. razred, Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb
POHVALAIVAN JANJIĆ3. razred, XV. gimnazija Zagreb
Patrick Pavić, Dorijan Lendvaj, Ivan Janjić i Matej Vojvodić

Više detalja o natjecanju možete pročitati na stranicama Hrvatskog saveza informatičara! Prilog nakon natjecanja pripremio je RTL.

Foto: HSIN


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...