XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

π-day: Dan škole

Dragi učenici, poštovani roditelji,

u četvrtak, 14.3.2019. proslavili smo još jedan Dan škole. Naše slavlje započelo je postavljanjem izložbe keramičarske grupe Diane Sokolić i grupe likovnog oblikovanja prof. Černko Delerue, pod nazivom “Ptice”. Uživo su mnogo atraktivnije, stoga vas pozivamo da pogledate izložbu u auli škole.

π-day službeno je započeo Personal Project Festival-om na kojem su učenici IB-a prezentirali projekte različitih tema na kojima su radili tijekom završnog IB MYP razreda.

Potom su učenici i nastavnici imali prilike provjeriti svoje opće znanje i dobro se zabaviti na, već tradicionalnom, πday kvizu prof. Babajka. Čestitamo pobjednicima!

U isto vrijeme igrali su se belot i šah. Treće mjesto na finalnom turniru u belotu zauzele su Karla Gorički (4.i) i Kristina Jeras (3.h), a drugo mjesto Ana Jakopović i Viktor Leskovar (4.e). Pobjednice ovogodišnjeg turnira su Kristina Jurković (3.b) i Tereza Udovičić (3.c). Čestitamo!

Uz šah i belot, ove godine igrali smo i društvene igre u suradnji s Udrugom Igranje. Ovim putem zahvaljujemo se volonterima na mnoštvu igara koje su donijeli i podršci koju su pružili učenicima.

Ipak, nismo se samo igrali. Na predavanju Oldina Soukupa „Put u središte igrica“ imali smo prilike čuti o umjetnosti, psihologiji i etici videoigara, dok je prof.dr.sc. Mirko Planinić održao predavanje „Od ubrzivača u Πsi do suprasudarivača na CERN-u“. Obojici zahvaljujemo na obogaćivanju našeg Dana škole.

U podrumu su nas predstavama s LIDRANA počastile prof. Senka Škrnjug i prof. Marina Katinić. „Ljubavi Georgea Washingtona“ igrale su Ilaria Skura i Martina Radovanic iz 3.n, a „Pravda ili krivda“ izveo je Filozofski teatar „Nous“.

U knjižnici smo imali prilike čuti „Priča mi se priča“ prof. Movrea. Pokazao nam je kako objedinjuje pripovijedanje i glazbu te opisao proces sinkroniziranja uloga u dječjim filmovima. Hvala mu!

Središnji događaj Dana škole bila je, dakako, školska priredba u organizaciji prof. Bijelonjić. Nakon glazbenog uvoda, predstavljeni su učenici koji su sudjelovali i/ili postigli značajne rezultate na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama znanja te su im uručeni prigodni pokloni. Još jednom im čestitamo i zahvaljujemo! U nastavku smo uživali u izvedbama IB banda pod vodstvom Jadranke Ivaniš Yaye i MIOC banda prof. Kanjuha, školskog zbora i ženskog vokalnog sastava Encore prof. Bijelonjić te plesne skupine prof. Pasholli. Filip Perković (3.g) pročitao je dio literarnog rada „Stablo iz moje ulice“ učenice Helene Kisić (2.g), koji je predložen za državnu smotru LIDRANO 2019, a cjelokupan rad možete pročitati na Miočkom čitomatu. Učenice Ljubica Nikolić (2.e) i Nina Maskalan (4.f) uljepšale su priredbu klasičnom izvedbom skladbe „Vse se okreče“, a učenici Ela Katina Krizmanić (4.c) i Ante Kuštra (4.f) izveli su svoj zadnji duet, Gibonnijevu pjesmu „Nisi više moja bol“. Hvala im!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...