XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Posjet učenika MIOC-a HT-u

U sklopu zajedničke suradnje XV. gimnazije i HT-a 30. studenoga organiziran je posjet maturanata i profesora naše škole Data centru HT-a u Selskoj ulici i Business Showroomu u prizemlju Sky Towera.

Nakon obilaska Data centra i upoznavanja s ovim zanimljivim i kompleksnim sustavom učenici su u Showroomu poslušali niz zanimljivih predavanja. Prvo su se upoznali s idejama koje stoje iza pojma “pametni grad” kroz predavanje „Living with IoT in Smart Cities“ Rebeke Belavić, direktorice Odjela za poslovni razvoj. Inspirativno i poučno predavanje priredio je ICT tim Krešimir Jusup & Branimir Hebrang iz Sektora za marketing poslovnih korisnika pod nazivom „Ako misliš da je Cloud samo oblak, onda ovo nije prezentacija za tebe“. Lara Rašin nas je upoznala s HT hackathonom na kome su sudjelovali i naši učenici. Veliku pažnju učenika privukao je robot Pepper kojeg su nam predstavili Damir Bogadi, voditelj projekta Pepper i Bruno Podvezanec iz start-up BOKA. Dojmove s ovog poludnevnog posjeta učenici su podjelili s Majom Felkel, članicom Uprave za ljudske resurse Hrvatskog Telekoma.

Hvala HT-u što nam je omogućio ovaj posjet, a posebna zahvala ide Sandri Kovačić Vešligaj koja je sve ovo organizirala i provela s učenicima ovo inspirativno poslijepodne.

Cilj ovog prvog posjeta bio je mlade ljude osvijestiti što to rade velike korporacije, prvenstveno telekom – HT, koje su mogućnosti koje im veliki sustavi nude te im približiti koje poslove mogu raditi sa različitim fakultetima koje završe i zanimanjima koja steknu.

Učenicima je približena suradnja sa Sveučilištima, malim kompanijama i start-upovima te im je poslana poruka da u Hrvatskoj ima mjesta za mlade, vrijedne i pametne ljude. Vidjeli su da je kompanija koja je u većinskom vlasništvu Deutsche Telekoma u mogućnosti ponuditi i suradnju na međunarodnim projektima, rad u internacionalnim timovima, prihvaćanje različitosti i poštovanje drugog. Vjerujemo da je ovo tek prvi od mnogo posjeta, predavanja i radionica koje ćemo u budućnosti imati.

 

 


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...