XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

HT Hack it! 2017

U prostorima Parka Stara Trešnjevka u Zagrebu, 28. i 29. studenog 2017. održao se drugi po redu Hack it! hackathon Hrvatskog Telekoma gdje se tražilo najbolje idejno rješenje uz korištenje alata za virtualnu i proširenu stvarnost, holograme i umjetnu inteligenciju, odnosno svega onog što može unaprijediti komunikaciju budućnosti.

U samo 24 sata, 10 je timova iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, uz vodstvo velikog broja međunarodnih mentora, razvijalo svoje ideje i oblikovalo budućnost modernih komunikacijskih tehnologija.

Na poziv Hrvatskog telekoma i na nagovor Sandre Kovačić-Vešligaj iz odjela Ljuskih resursa HT-a na hackathonu je nastupio i tim naše škole. Školu su predstavljali Josip Klepec, Luka Jovanović, Damjan Grubelić i Martin Ilić, a s njima je bio i njihov mentor Nikola Dmitrović. Tijekom 24 sata učenici su razvijali svoju ideju “Augshop” koja, prema zamisli našeg tima, treba unaprijediti iskustvo kupovine u budućnosti.

Za svoj rad ekipa nije dobila jednu od prve tri nagrade ali je dobila pohvale za ideju, brzo razumjevanje i navikavanje na nove alate kao i odličnu prezentaciju. Ovo je bila odlična prilika da prisustvuju jednom ovakvom događaju koji je spoj zabave, rada, izazova, mentorstva, da se susretnu s programerima koji već rade u struci, studentima STEM fakulteta, ekspertima iz korporacija, stručnjacima iz Deutsche Telekoma te da dožive u 24 sata hackathon iskustvo.

Hvala HT-u, mentorima, organizatorima i svima ostalima koji su pružili priliku našim učenicima!

Izvor: Hack it!

Foto: HT Hack it!

privatna kolekcija


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...