XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Dodijela Nagrade Soljačić te priznanja MZO-a najboljim učenicima

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Nagrade Soljačić za 2017. godinu te dodjela priznanja MZO-a i nagrada najboljim učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017. S ponosom možemo istaknuti da je malo nedostajalo da i treću godinu zaredom Nagrada Soljačić završi u rukama učenika XV. gimnazije kao i činjenicu da 6 od 20 najboljih učenika ove godine dolazi iz naše škole.

Nagradu Soljačić, u iznosu od 5.000 američkih dolara, ove je godine osvojio Petar Suman iz Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu ostvarivši najbolji rezultat na ispitima iz Matematike, Fizike i Hrvatskoga jezika na višoj (A) razini. Čestitamo Petru na ovom velikom postignuću.

Novčanim iznosom od 5.000 kuna i posebnim priznanjem Ministarstvo je nagradilo učenika naše škole Karla Valentina Cihlara koji je ispite iz Matematike i Fizike također riješio 100 posto, ali je pisao ispit iz Hrvatskoga jezika na osnovnoj (B) razini. Čestitamo našem Karlu na ovom velikom postignuću.

Za izniman rezultat iz ispita Hrvatskoga jezika, Matematike i obveznoga stranog jezika na višoj, A razini, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 20 maturanata i to novčanim iznosom od 2.500 kuna te posebnim priznanjima za izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017. Nagrađeni su:

Ime Prezime Ime škole Grad
Timon Spiegl SREDNJA ŠKOLA KRAPINA Krapina
Nina Drobac III. GIMNAZIJA Split
Mislav Mokos V. GIMNAZIJA Zagreb
Hana Ivandić XV. GIMNAZIJA Zagreb
Lovro Hrvoić XV. GIMNAZIJA Zagreb
Filip Svalina XV. GIMNAZIJA Zagreb
Valentina Meglić GIMNAZIJA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA Zabok
Ivan Tečer GIMNAZIJA „MATIJA MESIĆ“ Slavonski Brod
Marija Batur GIMNAZIJA FRANJE PETRIĆA ZADAR Zadar
Frane Žilić V. GIMNAZIJA „VLADIMIR NAZOR“ SPLIT Split
Petar Suman GIMNAZIJA LUCIJANA VRANJANINA Zagreb
Marin Knežević   XV. GIMNAZIJA Zagreb
Marina Dasović XV. GIMNAZIJA Zagreb
Igor Kladarić GIMNAZIJA „MATIJA MESIĆ“ Slavonski Brod
Katarina Bilić XV. GIMNAZIJA Zagreb
Petra Strmečki III. GIMNAZIJA OSIJEK Osijek
Lucija Relić GIMNAZIJA PETRA PRERADOVIĆA Virovitica
Patrik Okanović GIMNAZIJA LUCIJANA VRANJANINA Zagreb
Toma Sikora III. GIMNAZIJA Split
Sara Anđela    Perić VII. GIMNAZIJA  Zagreb

Nagradu najboljim maturantima zajednički su uručili Marin Soljačić, utemeljitelj Nagrade i donator, profesor na Odsjeku za fiziku na uglednome Massachusetts Institute of Technology (MIT) i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Izvor: MZO Dodijeljena Nagrada Soljačić te priznanja MZO-a i nagrada najboljim učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017.

Foto: Privatna arhiva


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...