XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Druženje državnih natjecatelja iz informatike

U povodu 25 godina od prvog Državnog natjecanja iz informatike, XV. gimnazija je organizirala druženje državnih natjecatelja iz informatike. U proteklih 25 godina i ukupno 26 natjecanja 182 učenika su ostvarila ukupno 367 nastupa na državnom natjecanju iz informatike. Od njih 182, 150 su nekadašnji učenici škole, dok su njih 32 redovni učenici.

Možemo se pohvaliti s ukupno 44 državna prvaka, 37 drugih i 37 trećih mjesta. S posebnim ponosom ističemo da su učenici XV. gimnazije osvojili polovicu svih medalja za Republiku Hrvatsku na informatičkim olimpijadama što je čini najuspješnijom školom.

Pozivu na okupljanje odazvalo se 70 nekadašnjih i većina trenutnih državnih natjecatelja. Velik broj natjecatelja se ispričao jer trenutno nije u Hrvatskoj, već širom svijeta gdje rade u velikim svjetskim informatičkim tvrtkama. Posebno je bilo dojmljivo pojedinačno predstavljanje natjecatelja gdje su se čule impresivne biografije mladih uspješnih programera u tvrtkama poput Googla i Facebooka, vlasnika startupova, asistenata i profesora na FER-u i PMF-u.

Hvala svima koji su svojim dolaskom učinili ovo druženje posebnim. Ovim putem pozivamo sve natjecatelje do kojih organizatori nisu mogli doći da se jave na mail [email protected] kako bi sljedeće druženje bilo potpunije.

HRT: Rijeka informatičkih olimpijaca zagrebačke XV. gimnazije

25-godina-natjecanja-prezentacija

Državni natjecatelji XV. gimnazije – po godinama


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...