XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

CERC 2016

U Zagrebu je, od 18. do 20. studenog 2016. godine, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara održano Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje (CERC) na kojem je sudjelovalo 70 timova s 28 sveučilišta iz 6 srednjoeuropskih zemalja (Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija)

Detalje o ovom natjecanju i rezultatima možete pročitati na stranicama organizatora Hrvatskog saveza informatičara. Izdvojimo veliki uspjeh hrvatskog tima u sastavu Marin Tomić, Mislav Balunović i Domagoj Bradač koji su osvojili 2. mjesto i izborili plasman u finale Svjetskog studentskog ACM natjecanja.

Dodatno izdvojimo izvrsne nastupe naših učenika koji su bili članovi timova koji su nastupili u neslužbenoj konkurenciji. Adrian Beker, učenik 4. razreda je zajedno s prijateljima iz Prve gimnazije Varaždin, Josipom Kelavom i Marinom Kišićem osvojio 14. mjesto. Vilim Lendvaj, Josip Klepec i Leonard Inkret su nastupili kao članovi tima učenika 3. razreda i osvojili 41. mjesto.

Kako bi natjecanje proteklo u najboljem redu i dobilo pohvale od svih sudionika svoj veliki obol dale su i volonterke tzv runnerice. One su brinule da isprintani kodovi i osvojeni baloni dođi do svojih vlasnika što je to brže moguće. One su učenice naše škole Marija Blažanović (coordinator), Sara Borzić, Magdalena Cvetko, Ana Geto, Paula Klobučarević, Andrea Kostić, Matea Kostić, Ivana Kuhar, Ana Skukan. Dio tima bila je učenica Klasične gimnazije Anja Gelo!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...