XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

PROSLAVA 17. TJEDNA MEĐUNARODNOG OBRAZOVANJA

 

Besplatna obrazovna savjetovanja u Institutu za razvoj obrazovanja i globalni online sajam američkih sveučilišta.

 

Institut za razvoj obrazovanja poziva srednjoškolce i studente na besplatna obrazovna savjetovanja koja će se održati u četvrtak, 17.11.2016. povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja.

 

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj, u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, priključuje se proslavi 17. Tjedna međunarodnog obrazovanja, koji se ove godine u čitavom svijetu obilježava od 14. do 18. studenoga 2016. godine. IRO će u Hrvatskoj obilježiti Tjedan međunarodnog obrazovanja bogatim programom koji uključuje niz besplatnih obrazovnih savjetovanja o studiranju u SAD-u te virtualnim sajmom na kojem će se predstaviti više od 120 vrhunskih američkih sveučilišta.

 

U Hrvatskoj će središnje događanje Tjedna međunarodnog obrazovanja biti obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u, koje će se održati 17. studenog 2016. od 16 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu. Događanje će biti podijeljeno u tri besplatne tematske radionice, tijekom kojih će obrazovna savjetnica EducationUSA mreže i Fulbright stipendisti predstaviti ključne korake za upis na studij u SAD-u, savjete za uspješno polaganje testova i pisanje prijavnih eseja potrebnih za studij u inozemstvu.

 

Svi zainteresirani moći će tijekom Tjedna međunarodnog obrazovanja, i to u srijedu 16.11.2016. od 9 do 21 sati, pratiti i globalni online sajam EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, na kojem će se predstaviti više od 120 vrhunskih američkih visokih učilišta.

 

Tjedan međunarodnog obrazovanja zajednička je inicijativa U.S. Department of Education i U.S. Department of State koja se ove godine održava od 14. do 18. studenoga 2016. godine te se obilježava u cijelom svijetu. Tjedan međunarodnog obrazovanja ističe važnost i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja.

 

DETALJAN PROGRAM DOGAĐANJA:

 Srijeda, 16.11.2016. od 9 do 21 sat (online događanje)

EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, virtualni sajam američkih sveučilišta

Registracije i pristup Sajmu: https://goo.gl/QM6PKP.

Na interaktivnom virtualnom sajmu predstavit će se više od 120 vrhunskih američkih sveučilišta, a savjete za upis na američka sveučilišta pružat će EducationUSA savjetnici iz cijelog svijeta.

 

Četvrtak, 17.11.2016. od 16 do 19:30 sati (Zagreb)

Besplatna obrazovna savjetovanja za studij u SAD-u

Lokacija: Institut za razvoj obrazovanja (IRO), Trg Nikole Zrinskog 9

  • 16:00 – 17:00 sati: Polaganje standardiziranih testova za studij u inozemstvu: TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, SAT i ACT
  • 17:00 – 18:00 sati: Pisanje prijavnih eseja za upis na inozemna sveučilišta, Fulbright stipendisti
  • 18:00 – 19:00 sati: Vodič kroz studij u SAD-u: 5 koraka za upis na američka sveučilišta

Ulaz na sva događanja je slobodan, uz obaveznu prethodnu predbilježbu dolaska na pojedino savjetovanje u IRO-u putem e-maila na [email protected] (potrebno je poslati ime i prezime, e-mail adresu i broj mobitela).

 

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici EducationUSA Croatia (https://www.facebook.com/EducationUSA.Croatia).

***

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) već 17 godina pruža besplatne i nepristrane informacije o mogućnostima studiranja i dobivanja financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. IRO je jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj koji pruža informacije o američkom sustavu visokog obrazovanja i mogućnostima studiranja u SAD-u uz potporu U.S. Department of State i Američkog veleposlanstva u Zagrebu. Za više informacija posjetite: www.iro.hr i educationusa.state.gov/.
Pratite rad IRO-a na Facebooku, lajkajte stranicu: https://www.facebook.com/iro.hr.

Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije, izjave i gostovanja u emisijama!

Kontakt osoba:

Anja Zojčeska

Koordinatorica komunikacija u Institutu za razvoj obrazovanja

[email protected]

0 1 4555 151 ili 091 727 90 24


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...