XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

“The Magic of Sound” – aktivnosti u Njemačkoj

erasmus_logo

15.-22.10.2016. u Njemačkoj su održane aktivnosti učenja i usavršavanja za učenike i profesore svih partnerskih škola u projektu „The Magic of Sound“, koje je ovaj put organizirala gimnazija Justus von Liebig iz Neusäßa. Četiri profesorice i sedam učenika naše škole posjetilo je između ostalog grad violina Füssen, gdje su čuli i vidjeli sve o njihovoj gradnji; zorno su se upoznali s principom rada glazbenih automata u Deutsches Museum-u; posjetili su tvornice Siemens i Faurecia, gdje su naučili ponešto o upravljanju zvukom pri konstrukciji vlakova i automobila; sudjelovali su u radionici komponiranja na Sveučilištu Augsburg, a upoznavajući kulturnu baštinu Bavarske naučili su i jodlati.

U istom periodu održavali su se i projektni sastanci, te su učenici i profesori svih četiriju država predstavili i raspravili pripremljene materijale na kojima su radili proteklih nekoliko mjeseci, a projektni koordinatori pojedinih zemalja dogovorili su daljnju strategiju provođenja projekta.

Svi sudionici razišli su se zadovoljni, puni novih, izuzetnih iskustava, ispunjeni duhom internacionalnog prijateljstva i suradnje.

 

 

erasmus2erasmus1


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...