XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

23. srednjoeuropska informatička olimpijada – CEOI 2016

Završila je 23. srednjoeuropska informatička olimpijada koja se od 18. do 23. srpnja održava u Rumunjskoj, u gradu Piatra Neamt. Na ovom natjecanju nastupila su 52 natjecatelja iz 12 zemalja srednje Europe, a mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu ZLATNU i jednu BRONČANU medalju. Zlatnu medalju osvojio je učenik naše škole Domagoj Bradač (4. razred), a brončanu medalju osvojio je isto naš učenik Vilim Lendvaj (2. razred).

Na natjecanju su još nastupili Josip Kelava i Marin Kišić, učenici 3. razreda Prve gimnazije Varaždin. Čestitamo učenicima i svim njihovim mentorima na ovom izuzetnom rezultatu!

Hrvatska informatička reprezentacija u Zagreb se vraća u nedjelju 24. srpnja u 22:25 (let iz Münchena – OU 437).

CEOI 2016 - tim i medalje

Više o ovom natjecanju možete pronaći na stranicama organizatora Hrvatskog saveza informatičara. Prenosimo dio njihovog izvještaja.

U konkurenciji 52 natjecatelja iz osam država članica (Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te četiri gostujuće reprezentacije (Bugarska, Gruzija, Moldavija i Švicarska) mladi hrvatski informatičari osvojili su jednu ZLATNU i jednu BRONČANU medalju.

Hrvatsku su na ovom natjecanju zastupali učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 2. travnja) i Izbornim pripremama (Zagreb, od 11. do 14. travnja), a s njima su bili i stručni voditelji Adrian Satja Kurdija i Frane Kurtović.

Prema pravilima, CEOI natjecanje sastoji se od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal i C/C++ pod operativnim sustavom Linux. Svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Nastup naših mladih informatičara na 23. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...