XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

STEPS u Pragu

Profesorice Mihaela Marceljak Ilić i Darja Dugi Jagušt su u organizaciji Erasmus+ projekta STEPS od 21. do 26. travnja 2024. sudjelovale na radionici Europassa GAME BASED LEARNING, u Pragu.

Učenje temeljeno na igri koncept je korištenja elemenata igre u stvarnim situacijama s ciljem poticanja učenika na učenje. Voditelji radionice, Carmine i Anna, prikazale su polaznicima radionice mnogo situacija u kojima bi korištenje igara ili elemenata igara u nastavi moglo biti korisno. Polaznici edukacije igrali su igre koje potiču na razmišljanje te su na kraju i sami kreirali takve igre. Sudjelovanje na edukaciji i boravak u Pragu bili su poticajni, kreativni i zanimljivi. Izmijenjena su iskustva s kolegama profesorima iz cijele Europe, dogovorene su buduće suradnje te su, nakon povratka u Zagreb, održani sastanci Aktiva na kojima su Mihaela i Darja prenijele novostečeno znanje kolegama.

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...