XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

RoboCup Junior 2015.

Mladi hrvatski robotičari sa Svjetskog su se natjecanja iz robotike „RoboCup Junior 2015“ koje se održavalo u Kini vratili s jednom zlatnom i tri srebrne medalje! Svoj doprinos osvajanju medalja dala su i naša dva učenika, Matej Novosad i Roko Parać. Čestitamo dečkima i njihovim mentorima na ovom rezultatu!

U kineskom gradu Hefei od 17. do 23. srpnja održano je svjetsko prvenstvo mladih robotičara RoboCup 2015. Hrvatski predstavnici ni ovog puta nisu razočarali – vraćaju se s jednom zlatnom i čak tri srebrne medalje.

Zlato je osvojila ekipa Školske knjige (CRO School book) u sastavu: Filip Kuzminski, učenik 1.raz. iz Gimnazije, Varaždin; Matko Pribičević, učenik 2.raz. iz X.Gimnazije, Zagreb; Roko Parać, učenik 1.raz. iz XV. Gimnazije, Zagreb. Nagradu su osvojili u kategoriji Soccer Light.

Srednjoškolska ekipa Robofreak Croation Team osvojila je dva srebra: individualno i u supertimovima. Ekipu su činili Matej Novosad, učenik 1. raz. iz XV. Gimnazije, Zagreb; Andro Katanec, učenik 1. raz. iz III. Gimnazije, Zagreb; Branimir Ćaran, učenik 2.raz. iz srednje škole Dugo Selo.

Ekipa Hrvatski robotički savez u kategoriji Rescue Maze (spašavanje pomoću toplinskih senzora u labirintu) osvojila je drugo mjesto. Zlato im je izmaklo u zadnjim sekundama, a krivac je jedna od prepreka, u ovom slučaju obična maramica. Srebrno priznanje su zaslužili Ivan Kolarić, učenik 4. raz. iz Elektrostrojarske škole Varaždin i Janko Pribičević, učenik 8. raz. iz OŠ Pantovčak, Zagreb.

Naša osnovnoškolska ekipa Hrvatsko društvo za robotiku nastupala je u sastavu: Marko Pongrac, učenik 6. raz. iz OŠ Mate Lovraka, Zagreb; Nera Kuzminski, učenica 6. raz. iz 1.OŠ Varaždin, Varaždin; Patrik Sivec Starinec, učenik 6. raz. iz OŠ Budišćina, Budišćina i Jurica Jerinić, učenik 6. raz. iz OŠ Mate Lovraka, Zagreb. Ekipa je dobila posebno priznanje za najbolju konstrukciju – Best Hardware Solution.

Izvor bug.hr & Školski portal

ROBOCUP


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...