XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

DMIH 2024. / HIO / HIOD

Po peti put, održani su Dani mladih informatičara Hrvatske (DMIH) na kojima su se održale četiri hrvatske informatičke olimpijade. Na njima je nastupilo 77 najboljih učenika informatičara osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.

Jedno od nama važnih natjecanja bila je Hrvatska informatička olimpijada (HIO) na kojoj je sudjelovalo najboljih 20 učenika i učenica srednjih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2023. / 2024. (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz Informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz Informatike). Čak 15 natjecatelja učenici su naše škole, a sve podijeljene medalje dolaze u XV. gimnaziju!

Zlatnu medalju osvojio je učenik prvog razreda Dino Hadžić! Srebrnu medalju osvojio je maturant Jakov Celin, a brončanu medalju učenik trećeg razreda Nikola Vujica. Čestitamo osvajačima medalja i želimo im sreću i uspjeh u nastavku priče.

Tu nije kraj, najboljih osam učenika s ovog natjecanja izborilo je pravo sudjelovanja na Izbornim pripremama na kojima će biti izabrana hrvatska informatička reprezentacija učenika srednjih škola koja će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na 31. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2024 i 36. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – IOI 2024.

Drugo nama važno natjecanje održano u organizaciji DMIH-a bila je Hrvatska informatička olimpijada za djevojke (HIOD 2024.) na kojoj je sudjelovalo najboljih 18 učenica srednjih škola s nacionalnih natjecanja u školskoj godini 2023. / 2024. (Hrvatsko otvoreno natjecanje iz Informatike u organizaciji HSIN-a i Državno natjecanje iz Informatike). Sedam natjecateljica učenice su naše škole, a osvojile su zlatnu i brončanu medalju!

Zlatnu medalju osvojila je učenica drugog razreda Maša Dobrić! Srebrnu medalju osvojila je maturantica Prve gimnazije Varaždin, Sofija Velkovska, a brončanu medalju naša maturantica Lara Semeš. Čestitamo osvajačicama medalja i želimo im sreću i uspjeh u nastavku natjecanja.

Pored Maše, Sofije i Lare, pravo nastupa za hrvatsku informatičku reprezentaciju
učenica srednjih škola koje će ove godine predstavljati Republiku Hrvatsku na 4. europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke – EGOI 2024 ostvarila je i naša učenica drugog razreda Lana Škarica! Čestitamo djevojkama i želimo im sreću u daljnjim koracima.

Izvor i foto: HSIN


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...