XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Posljednja RADDAR radionica na FER-u

Poštovani roditelji i dragi učenici, 

naša posljednja RADDAR radionica na FER-u u ovoj školskoj godini, održat će se u subotu 27. 4. 2024. od 10 do 12:30

To je zajednička radionica za polaznike RADDAR programa matematika i programiranje. Održat ćemo matematičku radionicu i posjetiti MUEXLab, Laboratorij za istraživanje iskustvene kvalitete višemedijskih usluga.

Voditeljica laboratorija je prof. dr. sc. Lea Skorin-Kapov. Učenici će se upoznati s novim tehnologijama u području imerzivnih aplikacija kao što su virtualna stvarnost (engl. Virtual Reality, skr. VR) i proširena stvarnost (engl. Augmented Reality, skr. AR). VR je skup tehnologija koje korisnika „uranjaju” u virtualno okruženje i stvaraju osjećaj prisutnosti u tom virtualnom okruženju. S druge strane, tehnologija AR prikazuje virtualne elemente kao dio stvarnog svijeta te omogućuje interakciju s tim elementima. Učenici će imati priliku isprobati zabavnu VR igru koja kombinira muzički ritam i akciju, te pomoću AR aplikacija „crtati“ po zraku i istraživati Sunčev sustav.

Polaznici radionica trebaju doći između 9:50 i 10 sati u aulu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, gdje će ih čekati organizatori RADDAR radionica!

Kako bi učenici mogli isprobati aplikacije virtualne stvarnosti potrebna je suglasnost roditelja koju roditelji mogu poslati organizatorima radionica na e-adrese [email protected] ili [email protected] ili na [email protected] ili je donijeti na radionicu. Suglasnost se nalazi u prilogu ove obavijesti.

Posljednja RADDAR radionica iz Programiranja u Pythonu u XV. gimnaziji održat će se 30. travnja 2024.

Nakon toga slijedi završna svečanost o kojoj ćete biti na vrijeme informirani.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...