XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Nagrada „Professor Balthazar“ za 2023.

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 12. ožujka, zagrebačkim učenicama, učenicima i njihovim mentorima dodijeljene su nagrade „Professor Balthazar“ za postignuća na natjecanjima znanja u prošloj godini. Nagrade je dodijelio Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa suradnicima.

Ove godine nagradu je osvojilo 263 učenika osnovnih i srednjih škola, 213 mentora te 6 zborova i 2 orkestra. Učenici i mentori XV. gimnazije bili su najbrojnija skupina na dodjeli nagrade te je tako 48 učenika osvojilo 53 nagrade, a 32 mentora 53 nagrade.

Prisjetimo se nastupa naših učenika na državnim razinama natjecanja u 2023. godini.

Učenici i mentori dobitnici, uz zahvalnice su dobili i novčanu nagradu od 300 eura za osvojeno prvo, 240 za osvojeno drugo te 170 eura za osvojeno treće mjesto.

Gotovo da nema nastavnog i umjetničkog područja u kojem zagrebačke učenice i učenici na državnim natjecanjima nisu osvojili jedno od prva tri mjesta. Ovom nagradom prepoznajemo zagrebačke škole kao mjesta izvrsnosti i težimo potaknuti djecu i mlade da razvijaju svoje potencijale“, poručio je gradonačelnik Tomašević učenicima prilikom dodjele nagrada.

Nagradu „Professor Balthazar“ Grad Zagreb dodjeljuje kao priznanje učenicima zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima u znanju, strukovnim vještinama, glazbi i plesu protekle školske godine osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Uz učenike, nagrada se uručuje i njihovim mentorima koji također imaju zasluge u uspjehu. Grad Zagreb za nagradu „Professor Balthazar“ ove je godine izdvojio 135.000 eura.

Izvor: Gradonačelnik Tomašević uručio nagrade “Professor Balthazar” najboljim zagrebačkim učenicima i njihovim mentorima

Foto: Grad Zagreb


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...