XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Raddar radionica na FER-u u subotu 11. studenog

Poštovani roditelji i dragi učenici, 

prva ovogodišnja RADDAR  radionica  na FER-u  održat će se u subotu 11. 11. 2023. od 10:00 do 12:30

To je zajednička radionica za polaznike RADDAR programa programiranja i matematike. Učenici će pohađati matematičku radionicu i posjetiti Laboratorij za integrirane sklopove i elektromagnetsku kompatibilnost i Laboratorij  za mikro i nano elektroniku.

U laboratorijima će učenicima biti prezentirano kako je tekao razvoj elektronike od prvih tranzistora do današnjih procesora s više milijardi tranzistora.  Učenici će biti upoznati s procesom projektiranja integriranih sklopova od crtanja sheme, topološkog nacrta pa sve do njihovog pakiranja i testiranja. Moći će vidjeti integrirane sklopove koji su projektirali studenti FER-a te vidjeti laboratorij u kojem se projektirao jedan od najbržih bipolarnih tranzistora na svijetu.

Polaznici radionica trebaju doći između 9:50 i 10 sati u aulu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, gdje će ih čekati organizatori RADDAR radionica.

Radionice u XV. gimnaziji iz matematike i informatike normalno idu svaki drugi tjedan, informatika je sljedeći put  u utorak 14. 11. od 18:30, a matematika u srijedu 15. 11. u 18:30.

Za subotu su već spremni keksi i sokovi. 🙂


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...