XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

7. europska juniorska informatička olimpijada (EJOI 2023)

Na 7. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi – EJOI 2023, koja se od 8. do 14. rujna održala u Kutaisi, Gruzija naša juniorska informatička reprezentacija ove je godine polučila izvrstan uspjeh i u konkurenciji 96 natjecatelja iz 24 zemlje osvojila JEDNU ZLATNU I DVIJE BRONČANE medalje.

Posebno želimo istaknuti veliki uspjeh Dine Hadžića koji je ovog ljeta upisao XV. gimnaziju, a na ovom je natjecanju osvojio zlatnu medalju i ukupno peto mjesto! Pored Dine, na natjecanju je nastupio još jedan novi učenik XV. gimnazije, Gabrijel Katić.

Ivo Pavičić, Dino Hadžić, Gabriel Katić i Vito Toševski

Rezultati natjecanja:

MedaljaIme i prezimeRazred/Škola (u šk. god. 2022/2023)
ZLATODINO HADŽIĆ8. razred, OŠ Ljubljanica Zagreb
BRONCAIVO PAVIČIĆ7. razred, OŠ Matka Laginje Zagreb
BRONCAVITO TOŠEVSKI8. razred, OŠ don Lovre Katića Solin
GABRIEL KATIĆ8. razred, OŠ Bartola Kašića Zagreb

Čestitamo učenicima i svim njihovim mentorima na ovim postignućima!

Stručni voditelj reprezentacije bio je Vito Anić, dok je odgovorni organizator ovog nastupa, a ujedno i član Upravnog odbora (ove godine reizabran na još jedan trogodišnji mandat) Europske juniorske informatičke olimpijade bio Krešimir Malnar.   Uspjeh naših mladih informatičara prvenstveno je zasluga njih samih, kao i njihovih učitelja, mentora, roditelja i stručnih suradnika Hrvatskog saveza informatičara, ali svakako bismo istaknuli da svi članovi reprezentacije dio svog uspjeha duguju i mentorima iz Zagrebačkog računalnog saveza, članice Hrvatskog saveza informatičara.

Ovo natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz dva dana natjecanja, u programskim jeziku C++. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (rođeni 2008. godine ili mlađi) i dva voditelja.   Nastup naših mladih informatičara na ovom natjecanju i stručne pripreme koje su prethodile nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Izvor i foto: HSIN


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...