XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

35. međunarodna informatička olimpijada (IOI 2023)

Nakon solidnog rezultata na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi održanoj u Magdeburgu, Njemačka, od 13. do 19. kolovoza, naši mladi informatičari ostvarili su novi i bolji rezultat, te su na ovogodišnjoj 35. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi – International Olympiad in Informatics koja se ove godine održala od 28. kolovoza do 4. rujna u Szegedu, Mađarska, osvojili tri odličja i jednu pohvalu.

U konkurenciji 355 natjecatelja iz 90 zemalja svijeta naši mladi hrvatski informatičari, među kojima je bilo troje iz naše pkole, osvojili su TRI BRONČANE medalje i jednu pohvalu. Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju predstavljao tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 21. svibnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, 9. i 11. lipnja).

MedaljaIme i prezimeRazred/Škola
BRONCAFRAN BABIĆ4. razred, XV. gimnazija Zagreb
BRONCATONI BRAJKO4. razred, Gimnazija L. Vranjanina Zagreb
BRONCAIVAN JANJIĆ4. razred, XV. gimnazija Zagreb
POHVALALARA SEMEŠ3. razred, XV. gimnazija Zagreb
https://hsin.hr/ioi2023/rezultati.php
Toni Brajko, Lara Semeš, Ivan Janjić, Fran Babić

Stručni voditelj reprezentacije bio je Patrick Pavić, dok je odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio Krešimir Malnar. IOI natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka tijekom 2 dana natjecanja, u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Nastup naših mladih informatičara na ovom natjecanju i stručne pripreme koje su prethodile nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Izvor i foto: HSIN


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...