XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

30. Srednjoeuropska informatička olimpijada (CEOI 2023)

Na 30. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadiCEOI 2023 koja se od 13. do 19. kolovoza održala na sveučilištu Otto von Guericke u Magdeburgu, naša informatička reprezentacija ove je godine ostvarila solidan uspjeh. U konkurenciji 48 natjecatelja iz 11 zemalja (Češka, Hrvatska, Izrael, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Švicarska i Ukrajina) mladi hrvatski informatičari osvojili su JEDNU BRONČANU medalju. Ovogodišnji jedini osvajač medalje za Hrvatsku bio je TONI BRAJKO, dok su ostali članovi reprezentacije postigli solidan uspjeh, ali su nažalost, ostali bez odličja. Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju zastupao tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 21. svibnja), te Izbornim pripremama (Zagreb, 9. i 11. lipnja).

Pored Tonija iz Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu, Hrvatsku su predstavljali i učenica naše škole, Lara Semeš te učenici Fran Babić i Ivan Janjić.

MedaljaIme i prezimeRazred/Škola
BRONCATONI BRAJKO4. razred, Gimnazija L. Vranjanina Zagreb
IVAN JANJIĆ4. razred, XV. gimnazija Zagreb
LARA SEMEŠ3. razred, XV. gimnazija Zagreb
FRAN BABIĆ4. razred, XV. gimnazija Zagreb
Fran Babić, Lara Semeš, Ivan Janjić, Toni Brajko FOTO: hsin.hr

Stručni voditelj reprezentacije bio je Patrick Pavić, dok je odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio Krešimir Malnar. Ovo se natjecanje, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka tijekom 2 dana natjecanja u programskom jeziku C++ pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika srednjih škola (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Nastup naših mladih informatičara na ovom natjecanju, kao i stručne pripreme koje su prethodile nastupu, organizirao je Hrvatski savez informatičara.
Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Izvor: Hsin.hr


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...