XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Nagrada grada Zagreba

U povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja, i u prisutnosti brojnih visokih uzvanika, u Staroj gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj su uručena priznanja koja dodjeljuje Grad Zagreb istaknutim pojedincima i ustanovama.

XV. gimnazija jedan je od dobitnika ovogodišnje Nagrade Grada Zagreba! Hvala Gradu Zagrebu što je ovom Nagradom odao priznanje Školi i motivirao nas za dodatni rad i napredak.

Obrazloženje:

25 odgojno-obrazovnih ustanova – škola, domova i učilišta u duhu zajedništva i solidarnosti ponudilo je svoje prostore i resurse za nastavak odgojno-obrazovnog rada 5 osnovnoškolskih i 8 srednjoškolskih ustanova oštećenih u potresu u ožujku 2020. zajednice u školama domaćinima pokazale su solidarnost i velikodušnost kada je bilo najpotrebnije iako su se i same suočavale s posljedicama potresa. Za vrijeme obnove gotovo sve su škole domaćini morale organizirati nastavu u dvjema smjenama umjesto u jednoj. Aktivnosti koje su se prije organizirale bez problema sada su morale koordinirati dvije školske zajednice. Sve ovo događalo se u kontekstu pandemije COVID-19 koja je dodatno otežala i koordinaciju škola i izvođenje nastave. Stoga su sve škole od resornog ministarstva zatražile i dobile suglasnost za skraćenje nastavnog sata na 40 minuta, što je nametnulo nove pedagoške i organizacijske izazove koje su sve škole uspješno prebrodile. Učenici, roditelji, djelatnici i ravnatelji škola uložili su izniman trud, pokazali su solidarnost i spremnost na suradnju i prilagodbu novim uvjetima rada te je s gostujućim školama ostvarena kvalitetna suradnja u organizaciji aktivnosti važnih za održavanje kvalitete učenja i poučavanja te obrazovnog sustava u cjelini.

Foto: www.zagreb.hr, privatna kolekcija


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...