XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

ACSL 2015.

ACSL nagrada, XV. gimnazija

U Orlandu (Florida, SAD), 23. 5. održano je međunarodno informatičko natjecanje učenika srednjih škola All-Star ACSL 2015. Juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojili su 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 4. mjesto. Čestitamo učenicima na ovom vrhunskom rezultatu!

Juniorski tim (Vilim Lendvaj, Petar Nizić-Nikolac, Ivan Stjepanović, Matko Petrović, Josip Klepec) natjecanje je završio sa 79 od mogućih 80 bodova. Na programskom dijelu tim je zajedničkim naporom riješio sve zadatke, dok je na teoretskom dijelu, gdje se vrednovao pojedinačan nastup svakog člana, izgubio samo jedan bod. Vilim, Petar, Matko i Josip postigli su savršen rezultat na teoretskom dijelu.

Seniorski tim (Tonko Sabolčec, Kristijan Štefanec, Luka Barišić, Kristijan Rupić, Domagoj Bradač) natjecanje je završio na prvom mjestu s ukupno 115 od mogućih 120 bodova. U programskom dijelu zajedno su riješili sve zadatke, dok su u teoretskom dijelu savršeni učinak imali Luka Barišić i Kristijan Rupić.

Intermediate tim (Adrian Beker, Robert Benić, Martin Rosenzweig, Petar Orlić i Nikola Herceg) natjecanje je završio na 4. mjestu. Nakon programskog dijela imali su savršen učinak, dok su nakon teoretskog dijela natjecanje završili s ukupno 110 od 120 bodova. Savršen učinak na teoriji imao je Robert Benić.

Iskreno zahvaljujemo svima donatorima i sponzorima koji su omogućili da uopće dođemo u priliku ostvariti ovaj vrhunski rezultat. Svoju zahvalnost iskazat ćemo na primjeren način svakom od njih po povratku timova iz Orlanda.

Rezultate natjecanja možete pronaći na All-Star ACSL 2015. – rezultati

Brojne pohvale stižu na adresu XV. gimnazije.

Stigla je i čestitka od našeg ministra.

Mediji o nama

Vijest o našem uspjehu do sada objavili su Index.hr (Informatičari iz MIOC-a vratili se s vrhunskim rezultatima iz SAD-a, te Cjelogodišnji trud se isplatio), Vijesti.rtl.hr, Večernji list


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...