XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

MathOS cup 2023

U organizaciji Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u petak 12. svibnja 2023. održan je drugi i završni krug MathOS Cupa, timskog natjecanja učenika srednjih škola u programiranju. Na natjecanju je sudjelovalo 19 timova iz cijele Hrvatske.

Nakon prvog kruga plasman u završnicu ostvarilo je osam timova iz naše škole, a u drugom krugu sudjelovalo je njih šest. Prvo mjesto je osvojio naš tim MIOC 1.1 koji su činili Lovro Tunjić i Karlo Brčić (treći član tima Fabijan Cikač se spremao za nastup na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi), a treće mjesto je osvojio tim MIOC 1.2 koji su činili Ivo Vraneš, Maša Dobrić i Borna Lebinac Milinović. Pored ova dva tima sudjelovali su još timovi:
MIOC 2.3 – 6. mjesto (Marin Kupanovac, Dario Vuksan, Juraj Mandić)
MIOC 2.4 – 7. mjesto (Filip Čutura, Alojzije Begović)
MIOC 2.2 – 9. mjesto (Luka Krašnjak, David Ivanjek, Mihael Kardum)
MIOC 1.5 – 13. mjesto (Tino Rodinis, Amarie Bednjički Kovačićek, Lukša Giljević)

U pratnji učenika bile su nastavnice informatike XV. gimnazije Lana Kozina i Ilva Vugdelija.

Čestitamo natjecateljima na uspješnim nastupima, a posebno osvajačima medalja!

Ukupne rezulate pogledajte na Rezultati, a više na natjecanju na MathOS cup.

Nagrađeni učenici dobili su osim medalja vrlo vrijedne nagrade i dodatne bodove pri upisu preddiplomskog studija Matematike i računarstva u Osijeku, a svi ostali zahvalnice za sudjelovanje.

MathOS Cup, sekcija programiranje, jedinstveno je ekipno državno natjecanje učenika srednjih škola u natjecateljskom programiranju na kojem timovi rješavanju zadatke najsličnije zadatcima s natjecanja iz informatike, kategorija Algoritmi.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...