XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

RoboCup Junior natjecanja

RoboCup Junior Slovačka, 12. – 14. travnja 2023

Učenici XV. gimnazije Goran Vukmanović iz 3.c i Jakov Džijan iz 3.b, te učenik Ivan Matošević iz Tehničke škole Ruđera Boškovića sudjelovali su na robotičkom RoboCup Junior natjecanju u Slovačkoj pod mentorskim vodstvom Ivana Kolarića te su u kategoriji Soccer Light Weight osvojili prvo mjesto, zlatne medalje i pehar.

Isti tim učenika osvojio je prvo mjesto u kategoriji Soccer Light Weight i na Državnom natjecanju RoboCup Junior Hrvatska 2023. krajem veljače te se plasirao na Svjetsko RoboCup Junior Bordeaux, Francuska robotičko natjecanje koje će se održati u srpnju 2023. godine.

Na ovom 26-tom po redu Svjetskom RoboCup Junior natjecanju u Bordeauxu u Francuskoj očekuje se 2500 sudionika iz 45 zemalja svijeta u 5 velikih kategorija natjecanja, a cilj mu je promicanje interesa, prakse i poznavanja srodnih znanosti: mehatronike, računalnih znanosti, elektronike, mehanike, interneta i umjetne inteligencije kao i razmjena znanja i unapređenja tehničkog i znanstvenog napretka.

Više detalja o natjecanju potražite na: https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/pljesak-molim/tri-ekipe-kuci-s-tri-medalje/

Foto: privatna arhiva

RoboCup Junior Austrija Open, od 12. do 14. travnja 2023.

U austrijskom Klagenfurtu održano je robotičarsko natjecanje RoboCup Junior Austrija Open. Hrvatska je bila zastupljena sa 12 ekipa robotičara. U Austriji su u konkurenciji 300 učenika iz Austrije, Hrvatske, Jordana i Sirije robotičari osvojili 3 zlatne medalje, 3 srebrne medalje i 2 brončane medalje.

Izdvojimo osvojeno 2. mjesto i srebrnu medalju ekipe GEBRUDER WEISS CROATIA u čijem sastavu su naši sadašnji i nekadašnji učenici Antonio, Dora i Ivan Dijanić.

Foto: privatna arhiva

Više detalja o ostalim medaljama potražite na https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/pljesak-molim/hrvatski-roboticari-opet-pokorili-austriju/.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...