XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

STEPS u ALCAMU

Profesorice Biljana Agotić Smital, Aneta Copić i Eva Špalj su u okviru Erasmus + projekta STEPS boravile u Italiji u mjestu Alcamo na Siciliji. Svrha putovanja bila je Job shadowing, odnosno praćenje rada nastavnika u školi Istituto di Istruzione Superiore “G. Ferro”.

Profesorice su predstavile našu školu i Hrvatsku općenito.

Upoznale su načine rada nastavnika ove talijanske srednje škole, organizaciju njihove nastave te s učenicima i nastavnicima razmijenile svoja iskustva i razgovarale o sličnostima i razlikama na obrazovnom i kulturološkom planu dviju zemalja.

Jedan od važnijih događaja u kojemu su profesorice sudjelovale bilo je obilježavanje dana broja π (Pi), 14. ožujka. Cijela je škola slavila broj π kroz razne projekte iz STEM područja.

Stečena će iskustva profesorice prenijeti u svoju nastavu, iznijeti kolegama na Nastavničkom vijeću te pokomentirati na stručnim vijećima.

Ovakva putovanja omogućuju osobni i profesionalni razvoj svih sudionika a uspostavljajući kontakte s ljudima iz cijele Europe obogaćuju se i šire njihovi vidici.

foto: privatna zbirka i Liceo Scientifico “G. Ferro

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...