XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Prvo predavanje u projektu “In medias res”

Novine, radio, televizija, Facebook, Youtube, WhatsApp, Twitter, Snapchat, Tik Tok… Digitalni val koji donosi nove načine na koje se informiramo, komuniciramo, dijelimo i konzumiramo sadržaje izmjenjuje sve segmente naših života. Međutim, koliko znamo o medijima općenito? Koje opasnosti se kriju u njihovom korištenju i kako se zaštititi? Koje su naše odgovornosti, ali i prava? Odgovorima na ova i mnoga druga pitanja bavi se projekt In medias res.

Cilj projekta je unaprjeđivanje medijske kulture i pismenosti učenika XV. gimnazije kroz prizmu mentalnog zdravlja i pravne odgovornosti. Sadržaji kojima ćemo se baviti su odabrani prema rezultatima ankete provedene među učenicima, a ciklus interaktivnih predavanja će se održavati tijekom veljače, ožujka i travnja 2023. godine. Učenici će imati priliku osvijestiti i kritički doživjeti utjecaj medija na svakodnevan život, upoznati se s opasnostima određenih ponašanja prilikom korištenja Interneta i prisutnu pravnu odgovornost na Internetu.

Prvo predavanje i radionica pod nazivom “Mediji imaju moć! Imaju li pravo?” održat će se u četvrtak, 2. veljače 2023. godine, u 18.30 u kino dvorani naše škole, a održat će ga Ozana Bijelonjić, Zrinka Pandžić i Antonio Matošević. Pozivamo sve zainteresirane učenike da se prijave ispunjavanjem obrasca – https://forms.office.com/e/Jfgjsey3Bp ili skeniranjem QR koda:


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...