XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Radionica Raddar na FER-u

Poštovani roditelji i dragi učenici,

prva ovogodišnja RADDAR radionica na FER-u održat će se u subotu 5.11. 2022. od 10 do 12:30 sati.

To je zajednička radionica za polaznike RADDAR programa matematika i programiranja. Održat ćemo matematičku radionicu koja je prilagođena i učenicima koji pohađaju samo RADDAR programiranje i posjet ćemo laboratorij: Laboratorij za sustave obnovljivih izvora energije (LARES) https://www.lares.fer.hr/

LARES doprinosi unaprjeđenju iskorištavanja energije vjetra, sunčeve energije, sustava spremnika energije, mikromreža, energetske učinkovitosti u zgradama, transportnim sustavima i sustavima distribucije vode. 

Na radionici će se učenici upoznati s problemom vodoopskrbe i načinom koji se on rješava pomoću umjetne inteligencije. Zajedno s učenicima definirat će se potrošnja vode po pojedinim krajnjim potrošačima. Potom će se pokazati da se računalom uz korištenje znanja iz matematike i fizike, te programiranja i automatike može odrediti profil crpljenja vode u vodospremu uz koji se postižu značajne uštede vode i električne energije. Na ovoj problematici istraživači LARES-a rade u okviru europskog znanstvenog projekta REWAISE http://rewaise.eu/

Polaznici radionica trebaju doći između 9:50 i 10 sati u aulu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, gdje će ih čekati organizatori RADDAR radionica.

Radionice u XV. gimnaziji iz matematike i informatike normalno idu svaki drugi tjedan. matematika je ovaj tjedan u srijedu 2.11. od 18 h, aRADDAR programiranja neće biti 1. 11. već nastavljamo utorak 15.11. od 18 h.

Za subotu su već spremni keksi i sokovi:)

Vaši voditelji


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...