XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

RoboCup 2022

Na 25. po redu RoboCup natjecanju koje je održano u Bangkoku (Tajland) od 13. do 16. srpnja 2022., a na kojem se okupilo preko 3000 natjecatelja iz 45 zemalja svijeta hrvatski su predstavnici ponovno ostvarili vrhunski rezultat. Među njima su bili i učenici XV. gimnazije Antonio, Dora i Ivan Dijanić te Borut Patčev!

Na RoboCupu 2022 su nastupile dvije hrvatske ekipe i postigle sljedeće rezultate:

  • U kategoriji Rescue Maze, 3. mjesto osvojila je ekipa ADI CRO team za koju su nastupili Antonio Dijanić, Dora Dijanić i Ivan Dijanić. Mentori ekipe su bili Jelka Hrnjić, Željko Krnjajić i Lovrek Dijanić.

U kategoriji Rescue Line, 3. mjesto osvojila je ekipa Školska knjiga CRO team za koju su nastupili Borut Patčev, Juraj Kolarić i Franko Prikratki. Mentori ekipe su bili Ivica i Ivan Kolarić.

Ekipa Školska knjiga CRO team dodatno je nagrađena i posebnom nagradom za najinovativnije programsko rješenje.

Ovo je najveće svjetsko robotičko natjecanje koje je od iznimne važnosti za prijenos i razmjenu znanja u području robotike, umjetne inteligencije i automatizacije između obrazovnih i istraživačkih institucija na svim razinama. Natjecanje je utemeljeno 1997., a hrvatske ekipe na njemu nastupaju od 2011. godine.

Više o natjecanju možete pročitati na stranicama Hrvatskog robotičkog saveza.

Foto izvor: Dijanić – privatna arhiva


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...