XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

ZMA & xVrstan – Samuel Bosch

Zaklada MIOC Alumni nastavlja seriju predavanja nekadašnjih učenika XV. gimnazije/MIOC-a pod nazivom xVrstan. Nekadašnji učenici pričat će o svom životu i karijeri, prisjetit će se školskih i studentskih dana, a dat će i poneki savjet mladim miočanima.

Treće predavanje održat će se uživo u srijedu, 18. 5. 2022. godine u 14:15 sati u kino dvorani. Prijavi se!

Treći xVrstan predavač je Samuel Bosch. Samuel Bosch odrastao je u Zagrebu, i pohađao MIOC od 2010.-2014. Nakon toga je studirao fiziku na PMF-u u Zagrebu, a potom magistrirao u Švicarskoj. Godine 2020. preselio se u SAD kako bi završio diplomski studij na Sveučilištu Harvard, a zatim je započeo svoj doktorat na MIT-u. 

Tema predavanja će biti “Kvantna računala, Harvard vs. MIT, i startupi”. U ovom predavanju, Samuel Bosch će govoriti o svom doktorskom istraživanju na MIT-u i Harvardu o umjetnoj inteligenciji i kvantnim računalima. Govorit će i o studiranju u Švicarskoj, u koju se doselio iz Hrvatske. Nakon toga, govorit će i o tome kako je tijekom pandemije pokrenuo svoju prvu tvrtku koja danas ima urede u Zagrebu, Švicarskoj i SAD-u. Samuel će rado ostati nakon razgovora i odgovarati na svačija pitanja.

Foto: https://www.samuel-bosch.com/


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...