XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

Sat hrvatskoga jezika u Institutu

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u povodu završetka Mjeseca hrvatskoga jezika organizira internetska predavanja za sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu te za sve zainteresirane pod nazivom Sat hrvatskoga jezika u Institutu.

Kao i prošle godine institutski će znanstvenici putem platforme Zoom od ponedjeljka 14. ožujka do četvrtka 17. ožujka održati 20-ak javnih predavanja iz svih područja proučavanja hrvatskoga jezika, a neke su od tema „Judita” Marka Marulića – prvo književno djelo na hrvatskome jeziku, Najstarija hrvatska imena i prezimena, Anglizmi u hrvatskome jeziku, Mala škola terminologije, Kako nastaje rječnik?, Jezični savjeti, Veliko i malo početno slovo, Jezik i mišljenje, O Rječniku hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika, Jezik društvenih mreža i mnoge druge.

Detaljan raspored predavanja možete vidjeti na priloženoj slici.

Svi zainteresirani neka se obrate na [email protected] kako bismo im mogli poslati poveznicu na željeno predavanje.

Na kraju Mjeseca hrvatskoga jezika Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u prostorijama Hrvatskoga kulturnoga društva Napredak u petak 18. ožujka u 12 sati predstavit će svoja izdanja objavljena u prošloj godini, od kojih posebno ističemo „Juditu” Marka Marulića – transkripciju i prilagodbu na suvremeni hrvatski jezik, Rječnik velikoga i maloga početnog slova, Rječnik južne Žminjštine, drugi svezak Etimološkoga rječnika hrvatskoga jezika, 15. svezak Rječnika hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika i ostala izdanja.

izvor : Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...