XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

IJSO – International Junior Science Olympiad

Na 18. Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih (IJSO – International Junior Science Olympiad) hrvatski učenici su osvojili četiri brončane i dvije srebrne medalje, a među njima su i naši Roko Marić i Luka Duplančić .

IJSO 2021 Logo

Ovogodišnje je natjecanje po prvi put održano u hibridnom obliku od 12. do 21. prosinca 2021. u organizaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a natjecatelji su zadatke rješavali u svojim matičnim državama. Na natjecanju je sudjelovalo 59 država i oko 290 učenika iz cijelog svijeta. Medalje za Hrvatsku osvojili su :

Karlo Ahel iz Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci (srebrna medalja), Roko Marić iz XV. gimnazije u Zagrebu (srebrna medalja) , Ema Novak iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu (brončana medalja), Kim Radešić iz Gimnazije Pula u Puli (brončana medalja), Luka Duplančić iz XV. gimnazije u Zagrebu (brončana medalja) i Karlo Domjan iz prve Sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci (brončana medalja).

Mentori koji su sudjelovali u odabiru i pripremama učenika, te pripremi laboratorija i prijevodima zadataka na natjecanju djelatnici su Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF-a) Sveučilišta u Zagrebu: Tajana Begović i Danijel Namjesnik sa Kemijskog odsjeka, Andreja Lucić i Petra Cvjetko sa Biološkog odsjeka te Karolina Matejak Cvenić i Krešo Zadro sa Fizičkog odsjeka.

Hrvatske medalje IJSO 2021 ( Slika preuzeta s https://www.facebook.com/bioloskiodsjek)

Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...