XV. gimnazija, Jordanovac 8. Zagreb

6th IOM – Međunarodna olimpijada metropola

Završeno je šesto izdanje Međunarodne olimpijade metropola koju ćemo pamtiti po vrhunskim rezultatima naših natjecatelja i natjecateljica koji su osvojili tri zlatne i pet brončanih medalja!

U utorak 7.12. i četvrtak 9.12. održane su dvije runde iz svih disciplina i nakon svih ispravljenih radova i nakon nedjeljne koordinacije rješenja došli su i konačni rezultati: pojedinačni i timski.

Tim Zagreb ove godine osvojio je osam medalja, a pojedinačni uspjesi su sljedeći:

XV. gimnazija
Dorijan Lendvaj, informatika – zlato – 1. mjesto
Patrick Pavić, informatika – zlato – 1. mjesto

Bernard Inkret, matematika – zlato – 1. mjesto
Bušelić Janko, matematika – bronca

Luka Passek-Kumerički, fizika – bronca
Roko Šupe, fizika – bronca


Prirodoslovna škola Vladimira Preloga
Ana Jurčević, kemija – bronca
Lorena Komočar, kemija – bronca

Nažalost, zbog problema s korona virusom ove godine nismo sudjelovali na Blitz testu, timskom natjecanju koje se trebalo održati u ponedjeljak 6.12. kao zagrijavanje za “prave” runde i olimpijske zadatke. Ovo je prva godina da nismo ponovili vrhunske rezultate na Blitz testu, vrlo dinamičnom i zabavnom timskom prednatjecanju.

U malo promijenjenom sastavu, u zadnji čas zbog kovida, timski uspjeh dobiven zbrojem svih pojedinačnih uspjeha ove godine je našem gradu donio timski 2. mjesto.

S posebnim ponosom osvrnut ćemo se na stopostotni uspjeh oba informatičara, Dorijana i Patricka, u rješavanju obje runde, koji se dogodio samo u prvom izdanju Olimpijade. Tada su apsolutni pobjednici bili iz Moskve te do danas ovakav uspjeh nije ponovio – nitko!

Ali, to nije sve, imamo još jednog apsolutnog pobjednika, koji ni s kim ne dijeli svoj vrhunski rezultat. Ove godine imamo najboljeg matematičara Olimpijade, apsolutnog pobjednika: Bernarda Inkreta!

Zahvaljujemo Gradu Zagrebu na pozivu i podršci kao i svake godine i Mateju Ferenčeviću na pomoći u organizaciji i pripremanju opreme, snimanja i nadzora natjecanja.

Čestitamo svim natjecateljima i mentorima!

Zatvaranje pogledajte na Церемония закрытия VI Олимпиады мегаполисов, a sve rezultate na rezultati!


Comments are closed.

XV. gimnazija
Loading...